G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,69
CNY4,85
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,63
GR. ALTIN2.915,83
BTC2.136.690,39

Narin Güran Cinayeti: Aileden Sert Tepki, Gerçek Dışı İddialara Karşı Mücadele!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cansız Bedeni Bulunan Çocuk Cinayeti Soruşturması Devam Ediyor

Merkez Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 günlük arama çalışmalarının ardından 8 Eylül’de bir dere kenarında bulundu. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma çalışmaları ise halen sürüyor.

Cinayetin faillerinin yakalanması adına yürütülen soruşturmada, Narin’in annesi, ağabeyi, amcaları ve yakınlarının da bulunduğu toplam 12 kişi tutuklu bulunuyor. Güran ailesi, olay hakkında yapılan haberler ve sosyal medya paylaşımlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptılar.

6 Ekim 2024’te çeşitli medya organlarında ve sosyal medya platformlarında "Narin Güran’ın baba evinde öldürüldüğü kesinleşti" şeklinde yayımlanan haberlere yanıt veren aile, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bir açıklama yapmayı gerekli gördü. Aile, "Öldürülen Narin’in katil veya katillerinin bulunarak en yüksek ceza ile cezalandırılması ve adaletin sağlanması en büyük amaçlarımızdan biridir" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada, çocuklarını kaybetmenin getirdiği derin acının yanı sıra, sosyal medya ve basında gerçekle bağdaşmayan yayınlar yapıldığını belirtiliyor. Aile, başta kadınlar olmak üzere kendi onurlarına yapılan saldırılara da dikkat çekti. Açıklamada, "Ailemizin yaşadığı büyük acı görmezden gelinerek bazı sosyal medya figürlerinin takipçi ve izlenme sayısını artırma çabasıyla gerçek dışı haberler yaydığı tespit edilmiştir. Bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır" denildi.

"Mağduriyet Yaşıyoruz" İfadeleri

Aile, yazılı ve görsel basın ile sosyal medya aracılığıyla yapılan kişilik saldırılarının telafisi mümkün olmayan mağduriyetler oluşturduğunu ifade etti. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

Narin’in nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğü konusunun kesin delillerle aydınlatılması gerektiği vurgulanarak, "Toplum vicdanının tatmin edilmesi ve adaletin yerini bulması için bu konuda aydınlık bir cevap verilmesi kaçınılmazdır. Narin’in acısını yüreğinde hisseden ve soruşturmayı yakından takip eden herkese minnettarız."

Sosyal medya ve basında ön yargılı biçimde, kimseye dair somut delil olmadan suçlamalarda bulunulduğu, bunun soruşturma dosyasını etkilemeye çalıştığı da belirtildi. Aile, çocuğunu kaybetmiş bir ailenin acısına ek olarak, yetkisiz bilgilerin yayılmasının telafisi imkansız mağduriyetlere yol açtığını dile getirdi.

Müvekkil olarak herkesin masum olduğunu belirten aile, bağımsız yargının vereceği kesin karara kadar şeref ve haysiyetine zarar vermemek gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, 6 Ekim 2024 tarihli "Narin Güran’ın baba evinde öldürüldüğü kesinleşti" haberinin de yanlı olduğu bildirildi.

DNA incelemesi ve daraltılmış HTS kayıtlarıyla ilgili haberlerin asılsız olduğu, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı ile avukatları arasında yapılan görüşmelerde yetkililerce doğrulandığı vurgulandı. Kamuoyunun bu konudaki yanlış bilgilere itibar etmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Narin Güran Cinayeti: Aileden Sert Tepki, Gerçek Dışı İddialara Karşı Mücadele!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!