G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,69
CNY4,85
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,63
GR. ALTIN2.915,83
BTC2.136.690,39

Gazze’de Soykırım Savaşının Korkunç Bilançosu: 50 Ölü, Onlarca Yaralı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü saldırılar, savaşın birinci yılında devam ediyor. Son saldırılar sonucu, Gazze’nin kuzeyi, güneyi ve orta kesimlerinde toplamda 50 Filistinli yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırılar, hem karadan hem de havadan gerçekleştirildi ve masum siviller hedef alındı.

Saldırıların başlangıcı, hava ve kara operasyonlarıyla yoğunlaştı. İsrail’in hava saldırılarında, El-Bureyc Mülteci Kampı’nda yer alan El-Furkan Camisi civarındaki bir çadıra insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetti. Kampta gerçekleştirilen iki ayrı hava saldırısında ise 5 Filistinli yaşamını yitirirken, 18 kişi de yaralandı. Karadan gerçekleştirilen top ve tank ateşleri sonucu da çevredeki birçok kişi yaralandı veya hayatını kaybetti.

Saldırıların ardından bir Filistinli, Gazze kentinden orta kesime göç etmeye çalışırken Er-Reşid Caddesi’nde İsrail askerleri tarafından açılan ateşle yaralandı. Tedavi amacıyla El-Avde Hastanesi’ne kaldırılan bu şahıs, savaşın getirdiği insanlık dramına bir örnek teşkil ediyor. Gazze’nin farklı mahallelerine yapılan saldırılar sonucunda ise Ebu Acve ailesinin evinde bir kişi, Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde başka bir evde bir kişi daha, Es-Saftavi bölgesinde bir evde de 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

Kuzeydeki Beyt Lahiya kentinde ise El-Hulu ailesinin evine yönelik düzenlenen hava saldırısı, 4 kişinin ölümüne ve çok sayıda yaralılara yol açtı. Cibaliya Mülteci Kampı’nda, Ebu Şerh Kavşağı’na yapılan insansız hava aracı saldırısında bir kadın öldü. Bi’r en-Nace bölgesinde yapılan hava saldırısında ise 5 Filistinli daha yaşamını kaybetti. Ayrıca, güneydeki Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan kasabasına düzenlenen topçu ateşi sonucunda bir kız çocuğu hayatını kaybederken, bir kadın yaralandı.

Saldırılar ve havadan atılan bombalar karşısında bölgelerde yoğun bir göç hareketliliği gözlemleniyor. İsrail ordusunun tahliye çağrılarının ardından, Abesan, Beni Süheyla kasabaları ile El-Fuhari bölgelerinde sivil halkın kaçışı hızlandı. Han Yunus’un doğu ve batısındaki saldırılarda toplamda 16 Filistinli daha yaşamını yitirirken, Refah kentindeki hava saldırılarında da El-Mirac bölgesinde Ebu Maşi ailesinin evinde 8 kişi, Hırbet el-Ades bölgesinde En-Nahhal ailesinin evinde ise 1 kişi yaşamını kaybetti. Ek olarak, El-Berki ailesinin evine düzenlenen saldırıda da 4 kişi yaralandı.

Bu süreçte, Gazze halkı, artan saldırılar ve devam eden insani krizin ortasında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Saldırılar sonrası yaşanan travma ve belirsizlik, bölgedeki sivilleri derinden etkiliyor ve bu durum savaşın insanlık boyutunu tekrar gözler önüne seriyor. Savaşın getirdiği yıkım ve kayıplar, tarihteki en kanlı çatışmalardan biri olarak anılmakta. Bu durumun önüne geçilmesi için uluslararası toplumun müdahale etmesi ve kalıcı barış sağlanması, bölgenin geleceği açısından son derece kritik bir önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Soykırım Savaşının Korkunç Bilançosu: 50 Ölü, Onlarca Yaralı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!