G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,64
CNY4,89
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,98
GR. ALTIN2.913,70
BTC2.189.866,56

Başlıyoruz Yolculuğa…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık sektöründe önemli atılımlar yapmış, uluslararası deneyime sahip bir yönetici ve doktor olan Bünyamin Dal’ın yeni kitabı İnsan Kalmak, Librum Kitap tarafından yayımlanarak kitabevi raflarında yer almaya başladı.

İnsan Kalmak, Bünyamin Dal’ın ikinci kitabı. Bu kez farklı tonda bir metinle çıkıyor okurun karşısına. Duru bir Türkçeyle düşünmeye çağırıyor okurunu. Bilim, felsefe, sanat ile yaratıcılığın, dünyaya inanmanın ve evrensel etik değerler bilgisiyle coşkuyla yaşamanın her koşulda mümkün olduğunu İnsan Kalmak adlı eserinde gösteriyor okuruna.

Bu kitapta önemli ve öğretici birçok konuyu yazar kendi öz yaşamından örneklerle anlatırken, odağına etik değerleri alıyor. Kimi zaman felsefi kimi zaman da evrensel değerleri basit ve anlaşılır bir dille okuruna aktarıyor. Evrensel etik değerleri, kültürlerarası farklılıkları etkili bir biçimde öne çıkarıp düşünce yapımıza yeni boyutlar katıyor.

Bünyamin Dal, İnsan Kalmak adlı eseriyle bizi hapsolduğumuz derin uykudan uyandırmak istiyor sanki. Duygulu, düşünceli, zarafet sahibi, evrensel etik değerler bilgisinden yoksun olmayan insanların dünyasına çağırıyor bizi; savaşlar, zulümler, yokluk, yoksunluk yerine her şeyi ussallıkla algılayan ve anlamlandıran, dolayısıyla anlamlı bir yaşamı ziyadesiyle hak eden insanların dünyasına…

Dr. Bünyamin Dal Kimdir?

14 Şubat’ta Gümüşhane’de doğan Bünyamin Dal, ilkokul ve ortaokulu memleketinde okur. Lisede ve üniversitede birkaç il ve bölüm değiştirdikten sonra, 1996’da İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hek. Fakültesi’nden mezun olur. İlk işini 16 yaşında kuran Dal, aralarında spor kompleksi, klinikler ve hastaneler olmak üzere farklı dallarda onlarca başarılı girişime öncülük eder.

Emekli olduktan sonra dünyayı gezer. Seksenden fazla ülkeyi ziyaret eden Dal, farklı kültür ve değerleri yerinde inceleme ve görme şansı yakalar. Hâlen birkaç iş kolunda iş hayatını yönetsel sürdürmektedir. Ölene kadar mal, hizmet, sanat ya da bilgi üretme ve insan kalarak yaşama ilkesini benimseyen Dal, hem diş doktoru hem de ekonomi doktorudur.

İyi seviyede İngilizce, Almanca ve orta seviyede Rusça bilmektedir.

 

Kitap Kapağı Sözleri

“İnsan boş duramaz. Ya yapar ya yıkar! İnsan değer yargıları ile yetişmiş ise, yani evrensel etik değerler bilgisinden yoksun ve ussal bilinçten uzaksa; hayal kurup üretmenin önemini, özgür ilişkinin mükemmelliğini, doğaya katkının gerekliliğini, insan kalmanın yüceliğini, hayatın anlam ve amacını kavrayamaz.
Sonunda yıkmaya başlar. Eğer güçlü ise geniş çevresini yıkar, daha az güçlü ise ailesini yıkar. Ona da yetecek enerjisi ve kapasitesi yoksa kendini yıkmaya başlar. Yıkıma önce hayallerinden ve değerlerinden başlar. Sonra düşünmeden kaçar, akıl etmeyi bırakıp, hedef ve özgüvenini yıkar. Yıkılan insanlığının ardından bedenini de yıkmaya başlar. Ya çok yiyerek, çok içerek ya da hiç yemeyerek bedenini tükenişe terk eder. Hiçbir şey yıkamaz ise gönül yıkar.
Etrafımızdaki yapmak yerine, yıkıcı nevâbitlerin sorunu budur. Unutmayın, bir tohum nereye ekilirse ekilsin aynı türde çıkar. Ancak verimini, doğaya ve insanlığa katkısının miktarını ekildiği coğrafya, çevre, iklim, toprağın çeşidi ve yetiştirenin ona bakımı belirler.”
Bünyamin Dal, İnsan Kalmak adlı eserinde, bilim ile, felsefe ile, sanat ile yaratıcılığın, dünyaya inanmanın ve evrensel etik değerler bilgisiyle coşkuyla yaşamanın her koşulda mümkün olduğunu gösteriyor bizlere.“… Her daim insan kalabilenlere selam ve sevgilerimle.”
Dr. Bünyamin Dal

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başlıyoruz Yolculuğa…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!