G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.559,34

Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasında henüz temas kurulmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ermenistan hükümeti, 10 Ocak 2023 tarihinde Azerbaycan ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) üyeliğini askıya aldı. Başbakan Nikol Paşinyan, bu kararı France 24’e yaptığı açıklama ile duyurdu ve KGAÖ’nün Ermenistan’a karşı sorumluluklarını yerine getirmediğini iddia etti. Bu adımın ardından Rusya’dan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov aracılığıyla ilk açıklama yapıldı. Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Paşinyan ile henüz konu hakkında bir görüşme gerçekleştirmediğini belirtti.

Peskov, devlet başkanının henüz Paşinyan ile iletişime geçmediğini, bu konuda herhangi bir plan olmadığını ve temas kurmadıklarını belirtti. Paşinyan’ın 10 Ocak 2023 tarihinde KGAÖ tatbikatının Ermenistan’da gerçekleşmesine izin vermediğini ve daha sonra KGAÖ Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden çekildiğini belirtti. Ayrıca Ermenistan’ın 9 Ekim 2023 tarihinde Kırgızistan’da başlayan KGAÖ tatbikatına asker göndermediğini ve 20 Kasım 2023 tarihinde yardım taleplerinin gündemden düşürülmesi için çağrıda bulunduğunu ifade etti.

Paşinyan ayrıca, KGAÖ üyeliğinin uzun vadede ülkesinin çıkarlarına uygun olup olmadığı konusunda ülkesindeki tartışmaların sürdüğünü belirtti. Kremlin Sözcüsü Peskov, “Herhangi bir temas olmadığını, ancak çalışma bağlantıları çerçevesinde neyin kastedildiğini öğreneceklerini” ifade etti.

Bu gelişmeler doğrultusunda, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasında henüz iletişim kurulmadığı ortaya çıktı. Bu süreçte, Ermenistan’ın KGAÖ’ye olan eleştirileri ve kararıyla ilgili konuşmalar devam etmekte ve taraflar arasında henüz bir uzlaşma sağlanmamış durumda. Bu durum, bölgedeki siyasi dinamiklerin ve ittifakların değişmesine yol açabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan arasında henüz temas kurulmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!