G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,92
GR. ALTIN2.908,84
BTC2.181.774,75

Almanya’ya ‘aşçı’ atağı: Liyakat tartışmaları sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İktidarın Liyakati Yok Sayan Ataması: Yeni Skandal Ortaya Çıktı

İktidarın liyakatten uzak şekilde gerçekleştirdiği atamalara bir yenisi daha eklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat ışıkhan’ın Hacettepe Üniversitesi’nden arkadaşlık bağı olan Hüseyin Arabasüren’in damadı Seyfettin Batuhan Gül, Almanya’nın Düsseldorf şehrindeki Türkiye Başkonsolosluğu’na ‘Çalışma Ataşesi’ olarak atandı. Memur statüsünde olmayan, Almanca bilmeyen Gül, dört yıl boyunca bu görevde bulunacak ve aylık 7,200 Euro (yaklaşık 270,000 TL) maaş alacak.

Gül’ün ataması, 6 Eylül 2024 tarihli bir kararname ile gerçekleştirildi. İzmir’de kayınpederi Arabasüren’in şirketinde aşçı ve büro elemanı olarak görev yapan Gül, açık atama ile Çalışma Ataşesi unvanına sahip oldu. Birinci derecenin en üst kademesinde atanan Gül, en yüksek maaşı alıp ülke genelinde Türklerin en yoğun yaşadığı Düsseldorf bölgesinde çalışacak.

Bu atama, Bakanlıkta büyük bir tepkiyle karşılandı. Çünkü ilk kez Almanca bilmeyen bir kişinin Çalışma Ataşesi olarak yurt dışına gönderildiği ifade ediliyor. Bakanlık bünyesinde yurtdışında görev yapmaya uygun yetişmiş 85 uzman bulunmasına rağmen, bu kişilerin atamaları ‘tasarruf tedbirleri’ nedeniyle bekletiliyor.

Bir yıl önce, kayınpeder Hüseyin Arabasüren, 16 Eylül’de Düsseldorf’ta Türkiye’nin Başkonsolosluğunu ziyaret etmişti. Sosyal Hizmetler Uzmanı olan Arabasüren, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde toplam 45 şubeden oluşan Özel Eğitim Merkezleri açmayı planlıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, bu konuyu TBMM gündemine taşıyarak Bakan Işıkhan’a bazı sorular yöneltti. Taşçıer, Gül’ün atanma sürecinde dikkate alınan kriterlerin neler olduğunu, Gül’ün Almanca bilmediği ve devlet memuru olmadığı iddialarının doğruluğunu sorguladı. Ayrıca, akrabalık ilişkilerinin bürokratik atamalardaki etkisinin değerlendirirken, söz konusu atamanın etiklik ve liyakat standartları açısından nasıl bir sonuç doğurduğunu da merak etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’ya ‘aşçı’ atağı: Liyakat tartışmaları sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!