G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

İstanbul’da Renkli Koşu Heyecanı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen en popüler etkinliklerden biri olan İstanbul’u Koşuyorum programının “Colour Run” (Renkli Koşu) temalı Avrupa etabı, 6 Ekim 2024 tarihinde Yenikapı’da gerçekleştirildi. Bu yılki yarışlara yaklaşık 4 bin kişi katıldı ve 5K ile 10K kategorilerinde koşuldu.

Renk Cümbüşü İçinde Spor Keyfi

Koşu, sağlığa zararı olmayan boyaların havaya püskürtülmesiyle başlayan rengarenk bir atmosferde gerçekleştirildi. Katılımcılar, parkur boyunca eğlenceli dakikalar geçirerek sporun keyfini çıkardılar. İstanbul’u Koşuyorum Avrupa etabının startını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin AlpkökinİBB Hizmet ve İletişim Grubu Başkanı Banu Saraçlar ve İBB Spor İstanbul yöneticileri verdi. Yarış, YenikapıKumkapıCankurtaranSarayburnu ve Gülhane’yi kapsayan Tarihî Yarımada güzergâhında yapıldı. Sporcular, şehrin kültürel zenginlikleriyle dolu bu eşsiz rotada hem rekabetin hem de sporun tadını çıkardılar.

10K’da Şampiyonlar Tuğluk ve Kaya

İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul’u Koşuyorum Avrupa etabının 10K kategorisinde erkekler klasmanında şampiyon Abdullah Tuğluk oldu. İkinci sırayı Abdulhalik Çağıran alırken, Salih Teksöz yarışı üçüncü tamamladı. Kadınlar klasmanında ise 10K yarışının galibi Özlem Kaya oldu. Kaya’yı Esmanur Yılmaz ve Ezgi Kaya takip etti. 10K koşusunda birincilere 10 bin, ikincilere 8 bin, üçüncülere 6 bin, dördüncülere 5 bin, beşincilere 4 bin lira para ödülü verildi.

5K’nın Kazananları Çeçen ve Kolpakova

5K kategorisinde ise erkeklerde zafere Bilal Çeçen ulaştı. Muhammed Batuhan Çekiç ikinci olurken, Kenan Kılıç ise üçüncü sırada yer aldı. 5K kadınlarda ipi göğüsleyen isim Maria Kolpakova oldu. Kolpakova’yı Gülsün Adıgüzel ve Gülşen Acar izledi.

13 Farklı Yaş Grubuna Kupa ve Madalya

Yarışta 13 farklı yaş kategorisi bulunmaktaydı ve ilk 3’e girmeyi başaran sporculara kupa ve madalya takdim edildi. SportiveZüberTchibo ve Kanyon gibi sponsorların destekleriyle düzenlenen İstanbul’u Koşuyorum Avrupa etabının tüm sonuçlarına İBB Spor İstanbul’un web sitesinden ulaşmak mümkündür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Renkli Koşu Heyecanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!