G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.710,54

Mısır, Gazze sınırında 3 kilometreden fazla duvar inşa ediyor: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mısır, Gazze şeridinde Refah kentinin güney sınırına 3 kilometreden fazla bir duvar inşa etti. Bu duvar, İsrail’in Refah kentine kara saldırı hazırlığında olduğu uyarısından sonra hızla inşa edildi. Son aylarda Refah kentinde büyük bir nüfus artışı yaşanmış ve yaklaşık 1.5 milyon Filistinlinin Mısır sınırında yoğunluk oluşturmasıyla birlikte Mısır yetkililerinin “hiçbir tedbir alınmadığı” ve bölgenin “yardım lojistik merkezi” olarak planlandığını belirtiyorlar.

Birleşik Krallık’taki bir yardım kuruluşundan alınan bir demeçte, lojistik merkezinin inşası için “böylesine büyük ölçekli arazi temizliği görülmediği” ve böyle bir plandan kendilerinin haberdar olmadığı belirtilmektedir. 21 Şubat tarihli uydu görüntülerinde, bekleme alanları ve inşa edilen duvar, malzemeler ve iş makineleri görülmektedir.

Mısır, İsrail’in Refah’a yapacağı askeri operasyonun “vahim sonuçları” olacağı konusunda uyarmış ve İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentine yönelik yapacağı kara saldırısını reddetmiştir.

Yoav Gallant, İsrail Savunma Bakanı 1 Şubat’ta Gazze Şeridi’nin Han Yunus bölgesindeki İsrail birliklerini ziyaretinde yaptığı açıklamada, kara saldırılarını Mısır sınırındaki Refah kentine taşıyacaklarını söylemiş ve Başbakan Binyamin Netanyahu da 4 Şubat’taki açıklamasında Refah kentine kara saldırısı başlatacaklarının işaretini vermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mısır, Gazze sınırında 3 kilometreden fazla duvar inşa ediyor: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!