G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.302,24

Yaren Leylek’in Dostluğu Sinemaya Taşındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağı içerisinde temsil eden tek yer olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikarağaç’ta bir balıkçıyla leylek hikâyesi, milyonlarca insanın ilgisini çekecek bir destana dönüştü. Bu sıcak dostluk, yönetmen Burak Doğansoysal tarafından sinemaya aktarıldı.

Her göç mevsiminde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan Yaren isimli leylek, eşiyle birlikte 27 Ağustos’ta göç yoluna çıkarken arkasında iz bırakan hikayesini geride bıraktı.

2019 yılında Burak Doğansoysal tarafından beyaz perdeye taşınan bu dokunaklı taleple, Yaren leylek, Prag Film Ödülleri’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülünü kazanarak uluslararası alanda da tanınmıştı. Şimdi ise, 4 Ekim’de ikinci filmiyle izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

GALASI İSTANBUL’DA DÜZENLENDİ

Yaren leylek ve Adem Yılmaz’ın dostluğunu merkezine alan ‘Yaren Leylek’ filminin galası, önceki akşam İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Galaya, Adem Yılmaz ile birlikte katılan doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş o anları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

4 EKİM’DE GÖSTERİME GİRECEK

Senaryosu Arzu Yurtseven tarafından kaleme alınan ve Onur Uzun’un yönetmenliğini üstlendiği ‘Yaren Leylek’ filmi, 4 Ekim’de sinemaseverlerle buluşacak. Bu projede usta oyuncular görev alıyor.

Meral Çetinkaya, Tarık Pabuççuoğlu, Buğra Gülsoy, Seçkin Özdemir ve Hande Doğandemir gibi önemli isimlerin yer aldığı filmin müziği ise Aydilge’ye ait.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yaren Leylek’in Dostluğu Sinemaya Taşındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!