G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.613,53

İstanbul’da Kadın Cinayetlerine Tepki Büyüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Fatih’teki İki Kadın Cinayeti, Kamuoyunda Öfkeye Yol Açtı

İstanbul’un Fatih ilçesinde işlenen iki kadın cinayeti, sosyal medyada geniş bir öfke dalgası yarattı. Olayların ardından sokakların güvenli olmaması ve birçok sabıkalı suçlunun özgürce dolaşabilmesi, hükümetin eleştirilmesine neden olan hususlar arasında öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, son günlerde artış gösteren ve toplumda kaygı yaratan şiddet olaylarıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Ancak bu paylaşım, birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

Oktay Saral, sosyal medya platformu X’teki paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Gündemi büyük bir üzüntü ve öfke ile takip etmekteyiz. Öyle bir çağdayız ki; nereden, kimden, nasıl ya da ne şekilde bir zarar geleceğini anlayabilmek mümkün değil.”

Saral, toplumu bu "ruhsal sorunları olan yaratıklardan" korumak gerektiğini vurgulayarak, "gençler başta olmak üzere tüm toplumumuzu sapkın düşünceleri özendirici her türlü yayın ve yapımdan uzak tutmalıyız," ifadelerini kullandı. Televizyon dizileri, sabah programları ve video oyunlarının denetimden geçirilmesi gerektiğini belirten Saral, bu tür içeriklerin gerekirse yasaklanmasını ve yayından kaldırılmasını istedi.

Ayrıca, "Art arda yaşanan bu vehim olaylarda suçu gerçekleştiren, gerçekleştirilmesine yardım eden herkes titizlikle incelenmeli, gereği ivedilikle yerine getirilmeli ve ceza sistemi ağırlaştırılmalıdır," dedi. Saral, "Aksi halde, yaşanan olaylar karşısında aklımıza mukayyet olmak ve sakin kalabilmek mümkün değildir. Cezalar yerini bulduğunda, toplumun içi bir nebze olsun soğuyacaktır," sözlerine yer verdi.

Saral’ın açıklamasına gelen eleştiriler ise farklı görüşleri yansıtmakta. Sosyal medya kullanıcıları, bu tür suçların nedenlerine dair derinlemesine bir analiz yapılmadan sadece cezaların artırılmasıyla sorunun çözülemeyeceğini dile getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Kadın Cinayetlerine Tepki Büyüyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!