G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

Alman Meclisi, Ukrayna’ya Taurus Füzelerinin Sağlanmasını Reddetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman Meclisinde hükümetin Ukrayna’ya Taurus füzeleri sağlamasını içeren önerge reddedildi. Almanya, Ukrayna’ya en fazla silah ve mühimmat desteğini sağladıktan sonra, Taurus seyir füzelerini gönderme girişiminde bulundu.

Ancak önerge 481’e karşı 182 oyla reddedildi ve sadece 5 milletvekili “çekimser” kaldı. Önergede, Rusya’ya yaptırımların artırılması ve Rus varlıklarının Ukrayna için harcanması talepleri de yer aldı.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Genel Başkanı ve CDU/CSU Meclis Grubu Başkanı Friedrich Merz, Ukrayna’ya Rusya’yı etkili şekilde püskürtmek için Taurus füzelerinin sağlanmasının gerektiğini belirtti. Reddedilmesi üzerine Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Johann Wadephul, füzelerin Ukrayna’ya neden verilmediğini sorguladı.

Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Gabriela Heinrich ise, Almanya’nın ABD’den sonra Ukrayna’ya en fazla silah veren ülke olduğuna işaret ederek, Almanya Başbakanı Scholz’un Ukrayna’ya füzelerin verilmeyeceğini beyan etti.

Taurus füzelerinin Ukrayna’ya verilmemesi kabul edildi. Bu oy sonucundan sonra, Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna’nın da talep ettiği Taurus füzelerinin, Kiev’e sağlanmasına şimdiye kadar yeşil ışık yakmadı. Taurus KEPD 350, EADS (şimdi Airbus) şirketi tarafından geliştirilen havadan fırlatılan bir seyir füzesidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman Meclisi, Ukrayna’ya Taurus Füzelerinin Sağlanmasını Reddetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!