G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.661,41

Elazığ Belediyesi’nde Araç İhalesi Tartışmaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuda uygulanan tasarruf tedbirleri çerçevesinde araç alımları ve kiralamalar için kısıtlamalar getirilmesine rağmen, Elazığ Belediyesi, temizlik hizmetleri için üç yıl boyunca kullanılmak üzere 82 aracın ihaleye çıkıldığını bildirdi. Bu ihale, 539 milyon 915 bin 220 TL bedelle Bilginay Temizlik Hizmetleri Şirketi’ne verilmişti. İhalenin yüksek bedeline itiraz eden Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, sürecin yasalara aykırı olduğunu ve birçok şaibe barındırdığını ifade ederek Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Saadet Partisi İl Başkanı Akın, araçların 3 yıl süreyle 539 milyon TL’ye kiralanması yerine toplamda 127 milyon TL’ye satın alınabileceğini öne sürdü.


Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları.

ŞERİFOĞULLARI: “ARAÇLARI O FİYATA ALSIN, KOLTUĞU DEVREDECEĞİM”

SP’li Akın’ın ifadelerini yalanlayan Elazığ Belediye Başkanı AKP’li Şahin Şerifoğulları, “Devlet Malzeme Ofisi’nden aldığımız araçların toplam fiyatı 335 milyon TL’dir. Abdullah Akın, 2015 yılında bu araçları 110 milyon TL’ye aldığını, sıfır araç alınmasının da 180 milyon TL’ye mal olduğunu belirtiyor. Kendisine buradan çağrıda bulunuyorum; 82 aracı 170 milyon TL’ye nekadar alabiliyorsa, ben de koltuğumu ona devredeceğim. Bunu net bir şekilde söylüyorum. Abdullah Akın’ın savcılığa yaptığı başvurunun çok daha fazlasını biz yaptık. Hem kendimizi hem de ilgili birim müdürlerini incelemeleri için ihbar ettik. Gelsinler, incelesinler, beni ve temizlik müdürümüz Servet Bey’i de denetlesinler. Kim haklı, kim haksız, göreceğiz” yanıtını verdi.

ARAÇLARIN TAMAMI 127 MİLYONA SATIN ALINABİLİRMİŞ

İhaledeki araçların toplamda 127 milyon TL’ye satın alınabileceği iddialarını sürdüren SP’li Başkan Abdullah Akın, araçların fiyatlarını tek tek hesaplayarak kamuoyuna bir tablo sundu. Akın’a göre, tüm araçların satın alınması durumunda maliyetinin toplam 127 milyon 700 bin TL olacağı ortaya çıktı.

Akın, araç ihalesine yönelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Araçların fiyatları yüksek görünse de, toplam maliyetinin 127 milyon TL olduğunu belirledik. Ancak Elazığ Belediyesi, bu araçları 3 yıllığına, yakıt dahil 539 milyon TL’ye kiralamayı seçmiş. Belediye her ay KDV dahil 18 milyon TL kira bedeli ödeyecek ve 3 yılın sonunda bu araçlar kullanılmaz hale gelecektir. Oysa ki, belediye ayda 18 milyon TL ödeyerek bu araçları sadece 7 ayda satın alabilir ve böylece bu araçlar Elazığ’a kazandırılabilir. Ayrıca bu yakıt dahil ihalenin kanuna aykırı olduğunu, 34 adet Sayıştay kararı ile savcılığa bildirdik. Bu kararları da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Diğer taraftan Sayın Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye Meclis Toplantısında ‘Abdullah Akın, belirttiği fiyatlara araçları alsın, ben koltuğumu ona devredeceğim’ demiştir. Başkan’a buradan yanıt vermek istiyorum: Eğer niyetiniz tartışma çıkarmak değilse, bu ihaleyi durdurmak ve koltuğunuzu devretmekten daha kolaydır. Koltuğunuz sizde kalsın, bizim için önemli olan milletimizin ve devletimizin hazinesini zarara uğratacak bu ihaleyi durdurmanız ve iptal etmenizdir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elazığ Belediyesi’nde Araç İhalesi Tartışmaları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!