G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,97
GR. ALTIN2.913,21
BTC2.143.966,26

Domatesin sağlık açısından tehlikeleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Domates, Türk mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden biridir ve birçok yemek ve salatanın temel malzemesi olarak kullanılır. Popülerliğine rağmen, domatesin sağlığa yönelik birçok faydası bulunmaktadır. Ancak yapılan son araştırmalar, domates tüketiminin bazı durumlarda istenmeyen etkilere neden olabileceğini ortaya koymuştur.

Domates, kansere karşı bağışıklık sağlayan likopen maddesi açısından zengin olduğu bilinmektedir ve kardiyovasküler sistemin işleyişine de yardımcı olmaktadır. Bununla birlikte, böbrek hastalarının dikkatli olmaları gereken bir ürün olduğu belirtilmektedir. Domates, oksalit asit içeriği nedeniyle böbrek hastalıklarında tetikleyici olabilir.

Kronik sindirim sistemi rahatsızlıkları olan bireylerin de domates tüketirken dikkatli olmaları gerekmektedir. Sabah saatlerinde tüketilen domates, bu kişilerde hastalık belirtilerinin artmasına neden olabilir. Diyetisyenler, ketçap ve sos gibi domates bazlı ürünlere dikkat çekerek, bu ürünlerin yüksek yağ içeriği nedeniyle obezite riskine yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Domatesin sağlık açısından tehlikeleri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!