G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,58
CNY4,88
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,91
GR. ALTIN2.913,09
BTC2.138.100,79

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kuyumcu İşletmelerini Sıkı Denetim Altına Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri, kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini derinleştiriyor. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ile Risk Analiz Genel Müdürlüğü, Bakan Şimşek’in talimatları doğrultusunda kuyumculuk sektörünü yakın takibe almış ve temmuz ayında 9 büyükşehirdeki işletmelerde fiili envanter denetimi gerçekleştirmişti.

Bakan Şimşek’in kayıt dışılıkla mücadele konusundaki talimatlarına uyarak harekete geçen Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, denetimlerini genişleterek 36 ildeki 500’ü aşkın işletmede büyük ve riskli kuyumcu işletmelerine ilişkin denetim ve fiili envanter çalışmalarını sürdürdü. Bu denetimlerde, faturasız altın ve değerli taş alım-satımı, ödemelerin ve tahsilatların banka hesapları üzerinden yapıp yapılmadığı gibi konular da kontrol edildi.

Kuyum sektöründeki mükelleflere yönelik yapılan denetimlerde, faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerine yer verilip verilmediği, yetki belgesi olmayan mükelleflerin döviz alım-satımı yapması gibi hususlar incelendi. Ayrıca, işletmelerde başkalarına ait POS cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı da denetlendi. Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla etkin mücadele ettiklerini belirterek dürüst mükelleflerin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Amacı kayıt dışılıkla mücadele etmek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı ekipleri, vergide adaleti sağlamak adına büyük ve riskli mükellefleri incelemeye devam ediyor. Bakan Şimşek, vergide adalet ilkeleri doğrultusunda kayıt dışılığın önüne geçmek için çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti. Tüm sektörlere yönelik denetimlerin süreceği ifade edilirken, vergi kaçıranlara karşı sıkı bir mücadele yürütüleceği vurgulandı. Bu şekilde, vergi mükelleflerinin beyanlarının doğru olmasının önemi ve kayıt dışılığın önlenmesi için yapılan çalışmaların devamı sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanlığı Kuyumcu İşletmelerini Sıkı Denetim Altına Aldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!