G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,60
CNY4,88
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.087,99
Petrol78,19
GR. ALTIN2.927,62
BTC2.119.868,42

DARPA, CH-53K King Stallion’un İki Katı Yük Taşıyan İHA Arıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DARPA, CH-53K King Stallion’un iki katı yük taşıma kapasitesine sahip bir insansız hava aracı geliştirmek için yeni bir proje başlattı. ABD Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen “Maliyet Etkili Kargo” projesi, tamamen otonom bir insansız hava aracının, yaklaşık 35 ton kargo taşıyabilme kapasitesine sahip olmasını hedeflemektedir.

Proje kapsamında geliştirilecek insansız hava aracı, mevcut ABD Deniz Piyade Kolordusu helikopteri CH-53K King Stallion’un yük taşıma kapasitesinin iki katı olacak ancak uzun menzilli görevler için değil, gemiler ile kıyı arasında veya iç bölgelerde nehirleri ve doğal engelleri geçmek için kullanılacak.

DARPA, yeni insansız ağır nakliye sistemleri için yenilikçi önerilerde bulunmak üzere 70.000 pound yük taşıyabilen insansız hava araçları için bir Bilgi Talebi (RFI) yayınladı. Bu sistemlerin geleneksel helikopterlerden farklı olması ve mevcut motor ve şanzıman teknolojilerini kullanması beklenmektedir.

Projenin amacı, hızlı ve verimli ağır nakliye için yeni bir çözüm bulmak ve özellikle yüksek yoğunluklu çatışma senaryolarında, örneğin Çin gibi A2/AD yeteneklerine sahip düşmanlarla mücadelede kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu yeni insansız hava aracı sayesinde, engelleri aşmak ve hızlı kargo transferini kolaylaştırmak mümkün olacaktır.

DARPA, proje kapsamında içten yanmalı motorlar, elektrik motorları veya hibrit tahrik sistemleri gibi çeşitli motor konfigürasyonlarını değerlendirmekte ve riskleri azaltmak için ölçülen prototipler üzerinde çalışmaktadır. Projede otonom yetenekler arzu edilse de ana odak noktası, çığır açan kavramları tanımlamak ve geliştirmeye yatırım yapmadan önce riskleri azaltmaktır.

Bu proje, lojistik ihtiyaçların artmasıyla önem kazanan ve geçici köprüler gibi statik altyapıların hassas saldırılara maruz kaldığı durumlarda hızlı ve güvenli kargo transferi sağlayacak yeni bir çözüm bulmayı amaçlamaktadır. DARPA’nın geliştireceği ağır sınıf insansız kargo aracı, denizden karaya veya iç kısımlardaki engellerin üzerinden hızlı kargo transferini kolaylaştırarak ABD ordusunun operasyonel kabiliyetlerini güçlendirecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DARPA, CH-53K King Stallion’un İki Katı Yük Taşıyan İHA Arıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!