G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST8.975,23
Petrol78,06
GR. ALTIN2.901,24
BTC2.123.464,59

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un’dan Sert Açıklama: Nükleer Silah Kullanırız!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore ile ABD arasındaki ittifaka karşı olan Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ülkesine yönelik herhangi bir saldırı girişiminde nükleer silah da dahil olmak üzere tüm saldırı araçlarını kullanacaklarını belirtti. İki Kore arasındaki gerilim, Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye çöplerle dolu balonlar göndermesiyle artmıştı. Kim Jong-Un, Kore Halk Ordusu Özel Kuvvetleri’ni denetlediği sırada yaptığı açıklamalarda Güney Kore liderini eleştirdi ve ülkenin askeri gücünü korumanın önemine vurgu yaptı. Kim, nükleer bir güç haline geldiklerini ve güçlerini korumak için her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti.

Kim Jong-Un, düşmanların tehditlerine karşı Kuzey Kore’nin askeri gücünü geliştirmenin tek yol olduğunu savundu. ABD ile Güney Kore arasındaki ilişkilere dikkat çeken Kim, Güney Kore’nin ABD’ye fazla güvenmemesi gerektiğini ve Kuzey Kore’nin egemenliğine saldırı durumunda tereddüt etmeden nükleer silahları kullanacaklarını söyledi. Güney Kore lideri de önceki açıklamalarında Kuzey Kore’nin provokasyonlarına karşı sert bir karşılık vereceklerini belirtmişti.

Güney Kore, ordusunun kuruluş yıl dönümünü kutladığı sırada yapılan bu açıklamalar, Kore Yarımadası’ndaki gerilimi artırdı. Kim Jong-Un’un nükleer silah tehditleriyle Güney Kore ve ABD arasındaki ilişkiler daha da gerginleşti. Kim’in açıklamaları, bölgedeki güvenlik endişelerini artırdı ve uluslararası toplumda endişe yarattı. Güney Kore liderinin de karşı açıklamalar yaparak Kuzey Kore’ye karşı güçlü bir yanıt verecekleri sinyalini vermesi, bölgede yaşanan krizin çözümü için umutları azalttı. Tüm dünya, Kore Yarımadası’ndaki gerginliği yakından takip ediyor ve barışçıl bir çözüm bulunması için çaba harcanmasını bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un’dan Sert Açıklama: Nükleer Silah Kullanırız!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!