G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,82
CNY4,88
GBP45,13
EURO/USD1,10
BIST8.894,00
Petrol78,86
GR. ALTIN2.930,03
BTC2.102.832,94

ABD’de 6 Eyalette Helene Kasırgası: Can Kaybı 214’e Yükseldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Florida eyaletinde geçtiğimiz hağfta kategori 4 seviyesinde karaya çıkan Helene Kasırgası, birçok eyalette büyük bir yıkıma neden oldu. Kasırga sonucunda Florida, Georgia, Virginia, Tennessee, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinde toplam 214 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 108’i Kuzey Carolina’da, 41’i Güney Carolina’da, 33’ü Georgia’da, 19’u Florida’da, 11’i Tennessee’de ve 2’si ise Virginia’da yaşamını yitirdi.

Helene Kasırgası, 2005 yılındaki Katrina Kasırgası’ndan sonra ABD’yi etkileyen en ölümcül kasırga oldu. Kasırga, Beyaz Saray yetkililerine göre en fazla etkilediği eyalet olan Kuzey Carolina’da 40.000’den fazla kişinin afet yardımı için başvuruda bulunmasına neden oldu. Ayrıca, Federal Acil Durum Yönetim Ajansı, eyaletteki afetzedelere 6.2 milyon doların üzerinde ödeme yaptı. Kuzey Carolina polisi, eyalette 200’den fazla kişinin hala kayıp olduğunu açıkladı.

Kuzey Carolina Eyalet Valisi Roy Cooper, kasırganın yollarda, köprülerde ve su sistemlerinde büyük hasara neden olduğunu belirtti. Vali Cooper, bölgenin altyapısının tamamen yeniden inşası için milyarlarca dolara ihtiyaç duyulacağını ifade etti. Yardım ekiplerinin önce ihtiyaç malzemeleri, tıbbi yardım ve kamu hizmetlerine odaklandığını söyleyen Cooper, binden fazla Ulusal Muhafız askeri ve 32 uçağın günlük yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdığını aktardı.

Vali Cooper, toparlanma sürecinin uzun vadeli bir süreç olacağını vurgulayarak özellikle elektrik ve su sistemlerinin çalışmaması nedeniyle insanların uzun süre yardıma ihtiyaç duyacağını belirtti. Bu yüzden daha dayanıklı bir şekilde yeniden inşa etmek için çalışmaların hızla sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi. Cooper, hükümetin afet bölgesine gıda ve su yardımı gönderdiğini ve arama-kurtarma çalışmalarının hala devam ettiğini ifade etti.

Sonuç olarak, ABD’de Helene Kasırgası büyük bir yıkıma neden oldu ve hayatını kaybedenlerin sayısı 214’e yükseldi. Özellikle Kuzey Carolina eyaleti ciddi anlamda etkilendi ve toparlanma sürecinin uzun vadeli bir çalışmayı gerektirdiği belirtildi. Eyalet yetkilileri ve yardım ekipleri, afet bölgesindeki insanlara destek olmak için sürekli çaba harcamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’de 6 Eyalette Helene Kasırgası: Can Kaybı 214’e Yükseldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!