G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,67
GR. ALTIN2.930,64
BTC2.092.770,20

ABD Dışişleri Bakanlığı, Nasrallah’ın ateşkes teklifini reddetti mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah’ın ölümüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib’in iddialarına, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmeden önce ateşkes teklifini kabul ettiğine dair bilgilendirilmediklerini belirtti. Buhabib’in açıklamalarının doğruluğunu teyit edemediklerini ve kendilerine iletilmediğini ifade etti.

Miller, Hizbullah’la ateşkes konusunda yapılacak görüşmelerde hiçbir zaman Nasrallah’ın ateşkesi kabul ettiğine dair bir mesaj almadıklarını aktardı. İsrail’in saldırılarının Hizbullah yetkililerini hedef aldığını ve “tam ölçekli bir savaş” niyetinde olmadığını vurguladı. Ateşkes ve diplomatik bir çözüm arayışında olduklarını belirten Miller, sınırlı saldırıların Hizbullah’ı sınırdan geri püskürtme amacı taşıdığını ifade etti.

Sivil binaların hedef alınması konusuna da değinen Miller, uluslararası insancıl hukuka uygun hareket etme çağrısında bulundu. İsrail’in sivil zararı en aza indirmesi gerektiğini ve Lübnan gibi uluslararası hukuka bağlı kalması gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib’in Nasrallah’ın ateşkese sıcak baktığı yönündeki açıklamalarına karşı iddiaları reddederek, böyle bir bilginin kendilerine ulaşmadığını ifade etti. Hizbullah’ın ateşkes konusundaki tutumunun net olmadığını ve ABD’nin bu konuda Lübnan ile gerekli görüşmeleri yapmaya devam edeceğini belirtti.

Sonuç olarak, ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail’e yönelik ateşkes teklifini kabul ettiği endişelerine karşılık, bu konuda resmi bir bilgiye sahip olmadıklarını ve konunun detaylarını netleştirmek için çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Dışişleri Bakanlığı, Nasrallah’ın ateşkes teklifini reddetti mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!