G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

AB Komisyonu Başkanı Leyen, İsveç ile Savunma Sanayi Görüşmeleri Yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Brüksel’de bir araya geldi. Yapılan görüşme öncesi düzenlenen basın toplantısında Leyen, Avrupa’nın savunma kapasitesini geliştirme konusunu ele alacaklarını ve İsveç’in güçlü savunma sanayi tabanını bildiğini ifade etti. Ayrıca, İsveç’in Ukrayna’ya askeri destek verdiğini ve iklim hedeflerine yönelik yasal adımlar attığını dile getirdi.

Komisyon Başkanı Leyen, İsveç’in Ukrayna’ya 710 milyon euro değerinde askeri destek sağladığını ve savaşın başından beri Ukrayna’yı desteklediğini belirtti. Ayrıca, iklim değişikliğiyle mücadele konusunun da ele alınacağını ve AB ülkelerinin ortak iklim hedeflerine yasal olarak bağlandığını vurguladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, transatlantik bağlantıları koruduklarını ancak daha Avrupalı olduklarını ifade etti. Bu doğrultuda İsveç’in güçlü savunma sanayi tabanına sahip olduğunu, ayrıca NATO üyesi olma yolunda ilerlediğini belirtti. Kristersson’un AB temasları kapsamında Konsey Başkanı Charles Michel ile de görüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB Komisyonu Başkanı Leyen, İsveç ile Savunma Sanayi Görüşmeleri Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!