G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,79
CNY4,87
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,90
GR. ALTIN2.925,21
BTC2.088.633,27

ABD Başkanı Biden, İran’a Ait Petrol Tesislerine Saldırı İhtimalini Değerlendiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in İran’a ait petrol tesislerine olası bir saldırı yapabileceği ihtimali üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Biden, “Şu anda bunu tartışıyoruz” diyerek konuya ilişkin belirsiz bir durum olduğunu ifade etti. Ancak bugün bir saldırı beklemediklerini de sözlerine ekledi. İran’ın İsrail’e füzeli saldırı yapması sonrasında ABD’nin öncelikli gündem maddesi ise yaptırımlar oldu.

ABD, İsrail’e tam destek verirken, İran’a karşı nasıl bir karşılık verebileceğini değerlendiriyor. Biden, Florida’ya gitmeden önce Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, “İsrail’in İran’ın petrol tesislerine saldırması durumunda nasıl bir tutum izleyeceksiniz?” şeklindeki soruya, “Şu anda bunu tartışıyoruz” şeklinde cevap verdi. Ayrıca “İsrail’e İran’a karşı nasıl bir müdahalede bulunmasına izin verecek misiniz?” sorusuna ise “Öncelikle biz İsrail’e izin vermiyoruz, sadece tavsiyelerde bulunuyoruz. Bugün herhangi bir saldırı beklemiyoruz. Ancak konuyla ilgili daha detaylı bir şekilde ilerleyen günlerde konuşacağız” şeklinde karşılık verdi.

ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarının ardından petrol fiyatları da yükselişe geçti. Brent petrolün varil fiyatı %4,68 artışla 77,36 dolara yükselirken, Batı Texas türü ham petrolün varili ise %4,96 artışla 73,58 dolara çıktı. Küresel petrol rezervlerinin çoğunun bulunduğu Orta Doğu’daki çatışmaların genişlemesi ihtimali, küresel arzda aksaklıklar yaşanabileceği endişelerine neden olarak petrol fiyatlarının yükselmesine sebep oldu.

Tüm bu gelişmelerin kaynağı ise Anadolu Ajansı (AA) tarafından bildirilmiştir. Editör olarak görev yapan Dilay Yalçınkaya’nın belirttiğine göre, ABD’nin İsrail-Iran gerilimi ve olası petrol tesislerine yapılacak saldırı konusundaki tutumu, hem Esas Beyaz Saray hem de uluslararası petrol piyasaları tarafından yakından takip edilmektedir. Bu durum, bölgedeki tansiyonun artabileceği ihtimalini de beraberinde getirmektedir. Biden’ın açık kapı bıraktığı İsrail’in potansiyel saldırısı konusu, ilerleyen günlerde daha net bir şekilde şekillenecek gibi durmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Biden, İran’a Ait Petrol Tesislerine Saldırı İhtimalini Değerlendiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!