G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,79
CNY4,87
GBP44,96
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,15
GR. ALTIN2.920,05
BTC2.078.255,07

Rutte, NATO Genel Sekreterliği Koltuğundan Ukrayna’ya Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO Genel Sekreterliği görevine gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Ukrayna’ya gerçekleştirdi. 1 Ekim tarihinde NATO Genel Sekreterliği görevini Jens Stoltenberg’den devralan Rutte, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gerçekleştirdiği ziyarette Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile bir araya geldi. Rutte, Rusya’nın saldırılarının ardından Ukrayna’yı beşinci kez ziyaret ettiğini ancak bu sefer ilk kez NATO Genel Sekreteri olarak Kiev’e geldiğini söyledi.

Rutte, Kiev ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, NATO’nun Ukrayna’nın yanında olduğunu ve bu desteği ileriye taşıyarak Ukrayna’nın galip gelmesi için çalışacaklarını belirtti. Ordunun bağlılığı ve Ukrayna halkının kararlılığının özgürlüğün ne kadar değerli olduğunu hatırlattığını ifade etti. 2022 yılında başlayan Rus saldırılarının ardından NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya askeri yardım için eşi benzeri görülmemiş destek sağladığını ancak daha fazlasının gerektiğini vurguladı. Rutte, bir yıl içerisinde 40 milyar euro değerinde askeri yardım yapılmasının planlandığını belirtti.

Ziyaret sırasında yapılan ortak basın toplantısında Rutte, Ukrayna’nın güvenliğinin NATO için de büyük önem taşıdığını vurguladı. NATO müttefiklerinin mali yardım taahhüt ettiğini ve Ukrayna’ya destek sağlama konusunda kararlı olduklarını aktardı. Rutte, Ukrayna’nın özgürlüğünü savunmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve Ukrayna liderliğinin kendisine ve diğer liderlere ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Ziyaret sonunda Rutte’nin Kiev’den ayrılacağı açıklandı. Rutte’nin Ukrayna ziyareti, NATO’nun Ukrayna’ya olan desteğini ve artan askeri yardımı vurgulayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Rutte’nin Ukrayna’dan sonraki ziyaretleri ve NATO’nun Ukrayna politikalarındaki değişiklikler uluslararası ilişkiler açısından büyük önem taşıyor. Ülkeler arasındaki güvenliği ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla yapılan bu ziyaretler, NATO’nun Ukrayna krizine nasıl yaklaştığını göstermesi açısından da büyük bir önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rutte, NATO Genel Sekreterliği Koltuğundan Ukrayna’ya Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!