G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,86
CNY4,87
GBP44,82
EURO/USD1,10
BIST9.125,16
Petrol75,49
GR. ALTIN2.906,39
BTC2.087.760,80

Pingtung Kasabasında Hastanede Çıkan Yangında 9 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayvan’ın Pingtung kasabasında bulunan bir hastanede meydana gelen yangın faciası, Krathon Tayfunu’nun ardından ülkede yaşanan ikinci büyük felaketti. Yangında dumandan zehirlenen 9 kişi hayatını kaybetti. Olayın sebebi henüz belirlenemezken, hastanede bulunan ve çıkamayan 9 kişinin sağlık çalışanları ve itfaiyeciler tarafından tahliye edilmeye çalışıldı. Yangının ardından askerler de bölgeye seferber edilerek yardım için mobilize edildi. Olayın detaylarıyla ilgili bir soruşturma başlatıldı.

Tayfunun etkileriyle derinden sarsılan Tayvan, ayrıca güneybatısındaki Kaohsiung şehrine de ciddi zararlar verdi. Son açıklamalara göre, krathon Tayfunu sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti ve 123 kişi yaralandı. Ayrıca adadaki bir kaya parçasının araca düşmesi sonucu bir ölüm daha gerçekleşti. Tayfunun etkisiyle birlikte uçuşlar da iptal edildi ve binlerce kişi toprak kaymaları nedeniyle tahliye edildi. Kaohsiung şehrinde de bina çatılarının uçtuğu ve belediye başkanının sokağa çıkmama çağrısında bulunduğu belirtildi.

Yaşanan bu felaketler sonrasında Tayvan halkı büyük bir şok yaşarken, ülkedeki acil durum operasyon merkezi sürekli olarak felaket bölgesinde aktif olarak çalışmalarına devam ediyor. Tayfun ve yangın gibi doğal afetlerin ardından alınan tedbirler arttırılarak, olası yeni felaketlere karşı hazırlıklar yapılıyor. Ülkedeki resmi makamlar ve sivil toplum kuruluşları da vatandaşları uyarmak ve korumak için sürekli olarak çalışmalar yürütüyor.

Sonuç olarak, Tayvan’da yaşanan Krathon Tayfunu sonrası Pingtung kasabasındaki hastane yangını gibi felaketler ülkeyi derinden etkilemeye devam ediyor. Hükümet ve ilgili kurumlar sürekli olarak çalışmalarını sürdürerek, hem acil durumlara müdahalede hem de vatandaşların güvenliği ve sağlığı konusunda önlemler almaya devam ediyor. yaşanan bu üzücü olaylar sonrasında ise, Tayvan halkı bir kez daha dayanışma içinde bir araya gelerek toplumsal dayanışmayı artırıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pingtung Kasabasında Hastanede Çıkan Yangında 9 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!