G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,83
CNY4,87
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.073,90
Petrol75,37
GR. ALTIN2.908,23
BTC2.091.748,29

Biden, Helene Kasırgası Mağdurlarının Yanında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Helene Kasırgası’nın etkileri sebebiyle en fazla zarar gören eyaletlerden North Carolina ve South Carolina’yı ziyaret etti. Kasırga sonucunda 70’ten fazla kişinin hayatını kaybettiği bölgelerde incelemelerde bulunan Biden, tüm federal ve eyalet güçlerinin mağdurların yanında olduğunu belirtti. Ayrıca 1000 askerin bölgeye gönderilmesi talimatını verdi ve gereken bütçenin hızla aktarılacağını söyledi. ABD Başkanı, felaketin etkilediği bu bölgelerin en kısa sürede ayağa kaldırılacağı sözünü verdi. Biden ayrıca, Helene Kasırgası’nın vurduğu diğer eyaletler olan Georgia ve Florida’yı da ziyaret etmek için 3 Ekim’de bu bölgelere giderek incelemelerde bulunacak.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise kasırgadan etkilenen Georgia eyaletinde temaslar yaparak incelemelerde bulundu. Helene Kasırgası, Florida’nın kuzeybatı kıyılarını 225 km hızla vurduktan sonra hızla yayılarak Georgia, Virginia, South Carolina, North Carolina ve Tennessee’yi etkisi altına almıştı. En az 180 kişinin hayatını kaybettiği bu kasırga sonucunda, Florida’da 1,2 milyon, Georgia’da 1 milyon, South Carolina’da 1,3 milyon ve North Carolina’da 600 bin ev ve iş yerinde elektrik kesintileri yaşanmıştı.

Başkan Biden, Florida ve North Carolina’da yaşanan felaket sonrası “afet durumu” ilan ederek, kasırgadan etkilenenler için “federal yardım” talimatı vermişti. Biden ve Harris, kasırganın yaralarını sarmak ve bölge halkına yardım etmek amacıyla bölgeye destek ve kaynak sağlamak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Ayrıca, kasırganın vurduğu bölgelerin en kısa sürede yeniden inşa edileceği ve mağdurların en iyi şekilde destekleneceği belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, felaket bölgelerindeki incelemelerine devam ederek, kasırganın yol açtığı tahribatın en kısa sürede giderilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını ifade ettiler. Kasırganın yıkıcı etkilerini azaltmak ve bölge sakinlerine destek olmak amacıyla yürütülen çalışmaların önemi vurgulanırken, Biden ve Harris’in bölge halkının yanında olduğu ve gereken yardımın en kısa sürede sağlanacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Biden, Helene Kasırgası Mağdurlarının Yanında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!