G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Kendinizi Yorgun Hissetmenize Neden Olan 5 Hatalı Alışkanlık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış aylarında sürekli yorgun hissetmemizin genellikle yaşam şeklimizden kaynaklandığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, bizi yorgun düşüren 5 hatalı alışkanlığa dikkat çekti. Sağlıklı bir beden için uyku temel ihtiyaçtır. Yeterli ve düzenli uyku, melatonin salgısını düzenler ve hücre onarımı için gereklidir. Uyku kalitesi için oda sıcaklığının 21-22 derece olması, odanın havalandırılması ve karanlık olması önerilmektedir.

Kahvaltı atlamak vücudun ihtiyacı olan enerjiyi alamamasına sebep olur. Bu da gün boyu yorgun hissetmemize neden olur. Ayrıca kahvaltı haricindeki diğer öğünlerde de sağlıklı beslenmeye özen göstermek önemlidir. Düzenli spor yapmak, halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Yeterli miktarda su içmenin önemi de büyüktür. Susuzluk enerji düşüklüğüne neden olur ve vücudun düzenini bozar. Ayrıca kafein içeren içeceklerin tüketimi de halsizlik ve huzursuzluğa yol açabilir. Yoğun çalışma temposu hem bedenen hem de mental olarak yorgunluğa neden olabilir. Bu durumu aşmanın en etkili yolu ise tatile çıkmaktır. Tatilde tüm zamanınız size aittir ve bu fırsatı iyi değerlendirmelisiniz. Tabii ki iş stresini tatilde yanınıza götürmemeniz önemlidir ve işleri geride bırakarak tatilin keyfini çıkarmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kendinizi Yorgun Hissetmenize Neden Olan 5 Hatalı Alışkanlık!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!