G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,87
CNY4,88
GBP45,29
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,83
GR. ALTIN2.921,44
BTC2.099.367,60

Biden: İsrail İran’a “Orantılı” Karşılık Vermeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Carolina ve Kuzey Carolina’yı ziyaret etmeden önce basın mensuplarına Orta Doğu’daki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, İran’a yönelik olası saldırılara İsrail’in “orantılı” bir karşılık vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını desteklemediğini belirtti ve Tahran’a “orantılı” şekilde yanıt verilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Biden, İran’ın son saldırılarına ilişkin İsrail ile görüşmelerde bulunduklarını ve karşılık verme stratejilerini ele aldıklarını açıkladı.

Biden, G7 liderleriyle ortak telekonferans görüşmesi yaptıklarını ve İsrail’in “orantılı şekilde” karşılık vermesi konusunda anlaştıklarını duyurdu. Aynı zamanda, İran’ın son saldırılarının ardından “İran çok yoldan çıktı.” şeklinde bir yorumda bulundu. Biden, bölgede artan gerilime karşı dikkatli bir tutum sergilenmesi gerektiğini belirtirken, İran’a karşı sert bir yaklaşım benimsemediğini vurguladı.

Bu açıklamaların ardından Joe Biden, Helene Kasırgası’nın vurduğu eyaletler olan Güney Carolina ve Kuzey Carolina’yı ziyaret etmek üzere uçağına bindi. Ancak, Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle bölgedeki tansiyonun düşürülmesi için diplomatik çözümlerin önemine vurgu yaptı. Biden, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını desteklemediğini ve bu konuda İsrailli yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Sonuç olarak, ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu’da artan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına karşı “orantılı” bir yanıt vermesi gerektiğini ifade etti. Biden, G7 liderleriyle yaptığı telekonferans görüşmesinde de bu konuda ortak bir karar aldıklarını dile getirdi. Öte yandan, bölgedeki gerilimi artıran İran’a karşı sert bir tutum benimsemediğini belirterek, diplomatik çözümlerin önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Biden: İsrail İran’a “Orantılı” Karşılık Vermeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!