G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.202,67
Petrol75,64
GR. ALTIN2.917,75
BTC2.087.943,21

İsrail, İran’ın Füze Saldırısına Misilleme Hazırlığında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Tahran’ın füze saldırısına yanıt vermek için planladığı misilleme hakkında İsrail basınında yeni iddialar ortaya atıldı. İran’dan İsrail’e 200 füze ile misilleme geldi. İsrail’in Lübnan’a saldırıları ve Nasrallah’ı öldürmesi sonrası yapılan misilleme ile ilgili İsrail basınında çıkan haberlere göre Tel Aviv, İran’a ait petrol rafinerilerini hedef almayı planlıyor. Ayrıca, İran’daki üst düzey isimlere suikast düzenlenmesi de gündemde. İsrail yetkilileri, İran’ın füze saldırısına karşı misilleme yapacaklarını belirtti ve bu misillemenin nisan ayındakine oranla daha büyük olacağını söyledi.

İsrail Kabinesi, Batı Kudüs’te düzenlediği toplantıda İran’ın füze saldırısına karşı verilecek yanıtı kararlaştırdı ancak misilleme şekli hakkında henüz bir karar almadı. Tel Aviv’in, İran’a karşı yapılacak misilleme konusunda ABD yönetimiyle istişare edeceği aktarıldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e onlarca balistik füze ile saldırı başlattığını duyurmuştu. Füzelerin fırlatılmasının ardından ülke genelinde sirenler çalmış ve Tel Aviv başta olmak üzere bölgelerde panik yaşanmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise yayınladığı görüntülü açıklamada, İran’ın füze saldırısıyla “büyük bir hata” yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini belirtmişti. İsrail’in füze saldırısına karşılık vereceği ve İran’a ait petrol rafinerilerini hedef almayı planladığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. İran’a karşı yapılacak misilleme konusunda İsrail’in ABD yönetimi ile görüşeceği ifade ediliyor.

Sonuç olarak, İran ile İsrail arasında gerilimin yükseldiği, füze saldırıları ve misilleme tehditlerinin arasında yaşanan diplomatik hareketlilik dikkat çekiyor. İki ülke arasındaki gerilimin nereye evrileceği ve bu tür saldırıların bölge üzerindeki etkileri merak konusu olmaya devam ediyor. Füze saldırısı sonrasında bölgede yaşanan gerginlik devam ederken, uluslararası toplumun bu duruma nasıl bir müdahalede bulunacağı da önemli bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, İran’ın Füze Saldırısına Misilleme Hazırlığında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!