G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

WhatsApp Kullanıcılarının Profil Fotoğrafı Güvende: Ekran Görüntüsü Alma Özelliği Geliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

WhatsApp’ın, kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntüsünü almasını engelleyecek yeni bir gizlilik özelliği üzerinde çalıştığı haberkontak.com tarafından bildirildi. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sürekli olarak yeni özellikler getirerek kullanıcılarına fayda sağlamaya devam ediyor.

Windows, Android ve iOS platformlarında testler gerçekleştiren WhatsApp, şimdi de gizlilik odaklı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların profil fotoğrafınızın ekran görüntüsünü almasına engel olacak. WhatsApp, yaklaşık beş yıl önce başkalarının profil fotoğraflarını kaydetmesine engel olan bir özelliği kullanıma sunmuştu. Şimdi ise bu yeni özellik sayesinde, ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığında “uygulama kısıtlamaları nedeniyle” ekran görüntüsü alınamadığını belirten bir bildirim çıkacak. Bu özelliğin Android’deki en son WhatsApp beta sürümünde test edildiği ve ayarlar menüsünün gizlilik bölümünde yer alacağı belirtiliyor.

Bu özellikle birlikte WhatsApp, kullanıcıların fotoğraflarının yanlış amaçlarla kullanılmasını engellemeyi hedefliyor. Özellikle fotoğrafların dolandırıcılık, taklit veya taciz amacıyla kullanılmasını engellemeyi amaçlıyor. Bu yeni özellik sayesinde, kullanıcıların gizliliği ve güvenliği korunarak profil fotoğraflarının kötü niyetli amaçlarla kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
WhatsApp Kullanıcılarının Profil Fotoğrafı Güvende: Ekran Görüntüsü Alma Özelliği Geliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!