G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Futbol ve Suç Gelirlerine Dair Büyük Operasyon! Tutuklanan Çiftin Komşu Kavgası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı bir soruşturma sonucunda “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından aranan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı. Operasyonda toplam 24 kişi yakalanırken, 18 kişi gözaltına alındıktan sonra Anadolu Adliyesine sevk edildi. 19 saatlik işlemlerin ardından 18 kişiden 12 tanesi tutuklandı ve 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dilan Polat ise ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ ve ‘Vergi kanununa muhalefet’ suçlarından tutuklanırken, Engin Polat ve Dilan Polat’ın komşularıyla yaşadığı bir kavga nedeniyle bugün yeni bir gelişme yaşandı.

Bu olay 2 Haziran 2023’te İstanbul Çekmeköy’de gerçekleşmiş; Engin ve Dilan Polat çifti, bir parti düzenlemek üzereyken, konukların park etmesi nedeniyle site çevresinde büyük bir park sorunu yaşadı. Komşularından biri olan Metin A., evinin yakınına park eden araç nedeniyle kendi aracını park edememiş, bu durum yüzünden bir anlaşmazlık yaşanmıştı.

Daha sonra Dilan Polat, komşusuyla kavgaya tutuşarak ona tekme attı. Ardından Engin Polat, komşusunu darp etti ve tehditler savurarak karşılık verdi. İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü tarafından verilen rapora göre, Metin A.’nın yaralanmaları hafif nitelikteydi. Bu durumla birlikte, Dilan Polat’ın ‘hakaret’, ‘yaralama’, ‘birden fazla kişi ile tehdit’ suçlarından, Engin Polat’ın da bu suçlara ek olarak ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan dolayı yargılanması gerektiği belirtildi. İddianame mahkemeye gönderilmiş olup, Polat çiftinin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Futbol ve Suç Gelirlerine Dair Büyük Operasyon! Tutuklanan Çiftin Komşu Kavgası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!