G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Bodrum’da Hazine Arazisine Kaçak İnşaat! Ormana Yapılan Kaçak Yapılar Yıkıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum ilinde bulunan Güvercinlik Mahallesi’nde, deniz kenarında bulunan hazine arazisine bir inşaat firması tarafından duvar yapıldığı ve araziye inşaat malzemeleri konulduğu bilgisi üzerine Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri saat 17.00 sıralarında bölgeye gitti. Ekipler, hazineye ait taşınmazın doğal yapısının bozulduğunu ve araziye inşaat malzemelerinin konulup, etrafına duvar yapıldığını tespit etti. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit’in talimatıyla Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri taş duvarı yıktırıp, malzemelerin bulunduğu yerden kaldırtarak firmaya idari işlem yaparak para cezası uyguladı.

Aynı gün, farklı bir ekip Ortakent Mahallesi’nde ormana betonarme yapı yapıldığı, bungalov ve tiny house benzeri taşınırların zeytinlerin arasına monte edildiği ve doğal yapının bozulduğu bilgisi üzerine bölgeye hareket etti. Kaçak yapılar yıkılıp, taşınırlar da bölgeden kaldırılarak bölgeye çit çekildi.

Bunun yanı sıra, bölgenin 2021 yılında kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi nedeniyle kaçak yapıları inşa edenler hakkında adli ve idari işlem başlatılacağı belirtildi. Bu adımlar, Bodrum’un doğal güzelliklerini koruma altına almak ve kaçak yapılaşmaya izin vermemek için atılan önemli adımlardır. Bu sayede bölgenin doğal yapısı korunacak ve çevre hassas alan olarak korunmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bodrum’da Hazine Arazisine Kaçak İnşaat! Ormana Yapılan Kaçak Yapılar Yıkıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!