G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,88
CNY4,88
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,58
GR. ALTIN2.922,77
BTC2.113.320,22

ABD, İran Saldırısına Misilleme Hazırlığında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın İsrail’e füzeli saldırısı sonrasında ABD’de gündem Orta Doğu olarak belirlenmiştir. Bu olayın ardından, ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelen ABD Başkanı Joe Biden, İran’a karşı misilleme planları yapmaktadır.

İsrail, Gazze’deki katliamına devam ederken, bir cephe de Lübnan’a açmıştır. Katil İsrail ordusunun bölgedeki savaşı genişletme amacıyla Lübnan’da sınırlı kara harekatı başlatması, Orta Doğu’da karmaşaya sebep olmuştur. ABD’nin İran’ın İsrail’e füzelerle saldıracağı yönünde uyarısının ardından, İran hızla harekete geçmiş ve İsrail’e füze saldırısını gerçekleştirmiştir. İran’ın yaklaşık 500 füze ile gerçekleştirdiği saldırı, İsrail ve ABD’de panik yaratmıştır. Bu saldırının ardından ABD, İsrail’in en büyük destekçisi olarak harekete geçmiş ve Acil Durum Odası’nda toplanmıştır.

ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile birlikte Beyaz Saray’daki Acil Durum Odası’nda bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmiş ve ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelmiştir. Biden ve Harris, İran’ın İsrail’e saldırılarıyla ilgili misilleme planlarını görüşmüş ve ABD ordusuna bu doğrultuda talimat vermiştir. Açıklamada, Biden’ın ABD ordusuna İsrail’in kendini İran saldırılarına karşı savunmasına yardım etmesi ve İsrail’i hedef alan füzeleri vurması yönünde talimat verdiği belirtilmiştir.

Binlerce ABD askerinin İsrail’in Lübnan’a karadan müdahalesine yardımcı olmak üzere Orta Doğu’ya konuşlandırıldığı bilgisi ortaya çıkmıştır. Biden’ın talimatı üzerine İsrail ve ABD’nin İran’a karşı ortak bir misilleme başlatacağı iddiası gündeme gelmiştir. İsrail ordusunun, “Orta Doğu’nun çeşitli yerlerine saldıracağız” açıklaması bu iddiayı güçlendirmiştir.

ABD merkezli New York Times gazetesine göre, Amerikalı yetkililer İran’ın nükleer tesislerini hedef alabilecektir. Özellikle Natanz’daki uranyum zenginleştirme tesislerinin hedef alınabileceği belirtilmiştir. İran’ın İsfahan’daki Natanz’da “bomba kalitesine yakın” uranyum ürettiği ve bu durumun hassasiyet taşıdığı vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD, İran Saldırısına Misilleme Hazırlığında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!