G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,89
CNY4,87
GBP45,47
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,39
GR. ALTIN2.931,64
BTC2.138.877,67

TBMM Yeni Yasama Yılına Hazırlanıyor: Kavga Yaralanmalarını Önlemek İçin Özel Önlemler Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM yeni yasama yılına 1 Ekim’de başladı. Yeni dönemde ekonomi, eğitim, anayasa değişikliği gibi pek çok konu Genel Kurul’da tartışılacak. Milletvekilleri arasındaki olası kavgalar esnasında yaralanmaların önüne geçmek için özel bir önlem alındı. Genel Kurul’da ilk mesai 2 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Geçen yasama yılında kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin ikinci bölümü görüşülecek. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapacak. Yeni yasama yılında öncelikli olarak 9. Yargı Paketi’nin yasalaştırılması ve yeni yargı paketi hazırlıklarının yapılması bekleniyor.

Yeni anayasa çalışmaları da gündemin önemli maddelerinden biridir. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda siyasi partilerle görüşmeleri sürdüreceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni anayasa için Meclis’in yeni yasama yılına işaret etti. Ekonomi ise Meclis’in yeni yasama yılında en önemli gündem maddesidir. Ekonomik düzenlemeleri içeren yeni yasa teklifinin bu hafta sunulması bekleniyor. Ayrıca ruhsatsız silahlarla ilgili düzenlemenin de Meclis’e sunulacağı belirtiliyor.

Dijital platformları düzenleyecek olan rekabet yasa teklifi, TBMM gündemine gelecek konular arasındadır. Geçen yasama yılında kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda yapılan değişiklik teklifi de görüşülecek konular arasındadır. Yeni yargı paketinde etki ajanlığı konusunun yer alıp almayacağı da merak konusudur. Çocuğa yönelik istismarın önlenmesine ilişkin bir araştırma komisyonu kurulması da gündemdedir.

TBMM’nin 2025 yılı bütçesi ele alınacaktır. Bütçenin ekim ayı ortalarında sunulması ve kasım ayında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor. DEVAM-GELECEK PARTİSİ’nin birleşmesi konusu da gündemdedir. Genel Kurul’da acil durum butonu konusunda da önlemler alınmıştır. Kavgaların önlenmesi amacıyla kürsüdeki sivri köşeler yontulmuştur. Meclis genelinde yaşanan kavgaların ve tartışmaların önüne geçmek için çeşitli önlemler alınacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Yeni Yasama Yılına Hazırlanıyor: Kavga Yaralanmalarını Önlemek İçin Özel Önlemler Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!