G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,91
CNY4,87
GBP45,49
EURO/USD1,11
BIST9.359,52
Petrol74,44
GR. ALTIN2.923,91
BTC2.136.890,42

Tayvan’da Krathon Tayfunu Alarmı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayvan’da Krathon Tayfunu beklenirken, alarma geçildi. Tayfun nedeniyle 112 uçuş iptal edilirken, sel ve toprak kaymaları gibi doğal afetler meydana geldi. Tayvan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sun Li-fang, olası krizler için 38 binden fazla askerin hazırda beklediğini açıkladı.

Tayvan’da Krathon Tayfunu öncesi alarma geçildi ve adanın güney ve doğu kesimleri için uyarılar yapıldı. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sun Li-fang, 38 binden fazla askerin tahliye ve kurtarma çalışmalarına hazır olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanlığı ise 88 iç ve 24 uluslararası uçuşun iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca demiryolu hattı da kapatıldı.

Krathon Tayfunu’nun etkileri Hualien ve Pintung şehirlerinde hissedildi. Heyelanlar ve su baskınları yaşanan bölgelerde, özellikle Huide tünelinde yaşanan heyelan nedeniyle otoyol trafiğe kapatıldı. Su baskınlarının etkisiyle hayat olumsuz etkilendi, marketlerde raflar da boşaldı.

Kaohsiung’a ulaşması beklenen tayfun, 2-3 gün boyunca etkisini sürdürecek. Bu yüzden okullar ve iş yerleri kapatıldı, halk evlerinde kalmaları konusunda uyarıldı. Belediye Başkanı Chen Chi-mai, tayfunun şiddetinin 1977’deki Thelma Tayfunu ile benzer olduğunu belirterek, sakin olunması çağrısında bulundu. Krathon Tayfunu, Temmuz ayındaki Gaemi Tayfunu’ndan sonra bu yıl Tayvan’a ulaşan ikinci tayfun olacak.

Tayvan’da yaşanan bu doğal afetlerle ilgili bilgiler, İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından sağlanmıştır. Tayvanlı yetkililer, halkı güvenliği için gerekli tedbirleri almaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tayvan’da Krathon Tayfunu Alarmı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!