G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,95
CNY4,87
GBP45,58
EURO/USD1,11
BIST9.550,62
Petrol70,94
GR. ALTIN2.913,16
BTC2.185.291,23

İşiba Şigeru Japonya’nın Yeni Başbakanı oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’da Liberal Demokrat Parti lideri İşiba Şigeru, ülkenin yeni başbakanı oldu. İşiba Şigeru, LDP liderliği için yapılan seçimde rakiplerini geride bırakarak bu göreve layık görüldü. Ülkenin 102. başbakanı olan İşiba, 465 koltuklu mecliste 291 evet oyu alarak başbakanlık koltuğuna oturdu. Yeni başbakanın görevi, 27 Ekim’de yapılacak erken genel seçimlere kadar sürecek.

Japonya Parlamentosu alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada İşiba Şigeru, diğer adayları geride bırakarak başbakan seçildi. Yeni başbakan, görevinin ilk günlerinde yeni kabinesini duyurmayı planlıyor ve İmparatorluk Sarayı’nda yapılacak törenle resmen göreve başlayacak. İşiba’nın, erken genel seçimlere kadar başbakanlık görevini yürütmesi bekleniyor.

Önceki başbakan Kişida Fumio, ağustos ayında partisi içindeki bağış fonu skandalı nedeniyle istifa etme kararı almıştı. Ekim 2021’de göreve gelen Kişida Fumio, geçen haftaki LDP liderlik seçimlerine katılmama kararı alarak istifasını açıklamıştı. İşiba Şigeru’nun liderliğindeki LDP, yaptığı oylamada çoğunluğu sağlayarak Japonya’nın yeni başbakanını belirlemiş oldu.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan habere göre, Japonya’nın yeni başbakanı ve LDP lideri İşiba Şigeru, seçimlerde ikinci tura kalmış ve rakiplerini geride bırakarak ülkenin başbakanı seçilmiştir. İşiba Şigeru, kadın rakibi Takaiçi Sanae’yi mağlup ederek liderlik koltuğuna oturmuş ve ülkenin 102. başbakanı olmuştur.

Bu gelişmelerin ardından Japonya’nın siyasi atmosferinde önemli değişiklikler yaşanacağı ve İşiba Şigeru liderliğindeki yeni kabineyle ülkede yeni adımlar atılacağı öngörülüyor. Başbakanlık görevini devralan İşiba Şigeru, ülkenin iç ve dış politikasına yön vermek için çalışmalarına başlayacak ve Japonya’nın geleceği için kararlar alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İşiba Şigeru Japonya’nın Yeni Başbakanı oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!