G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,01
CNY4,87
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.579,43
Petrol70,03
GR. ALTIN2.910,57
BTC2.191.835,52

İsrail, Lübnan ve Suriye’yi Vurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, gece boyunca Lübnan’ın çeşitli bölgelerine karadan ve havadan yapılan saldırıları sürdürürken, aynı zamanda Suriye’nin başkenti Şam da saldırıların hedefi haline geldi. 7 Ekim 2023 tarihinden beri Hamas’ın saldırıları ve rehin aldığı İsraillileri bahane ederek Gazze’yi adeta bir mezarlık haline getiren İsrail, benzer bir stratejiyi bu sefer Hizbullah aracılığıyla Lübnan’da uygulamaya başladı. Lübnan’dan saldırılar alan Hizbullah’a karşılık veren İsrail ordusu, Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah başta olmak üzere önemli yöneticileri hedef aldı. İsrail, Lübnan’daki saldırıları sırasında Gazze’de yaptığı gibi tahliye uyarısı yapmadan hedef bölgeleri bombaladı.

Lübnan haber ajansı NNA’ya göre, İsrail topçu birlikleri El-Vezzani, El-Hıyam ve Marcayun ovalarını 2 saat boyunca bombaladı. Aynı zamanda İsrail savaş uçakları, Kevkebe-Marcayun otoyoluna hava saldırıları düzenleyerek ulaşımı engelledi. İsrail ordusu, Ayta eş-Şaab kasabasına aydınlatma füzeleri atmış, Beyrut üzerinde alçak irtifa uçuşları gerçekleştirerek Dahiye bölgesine 8 hava saldırısı düzenlemiştir. Saldırıların ardından Dahiye semalarında dumanlar yükselirken, birçok binanın yıkıldığı rapor edildi.

Suriye’nin başkenti Şam da saldırılardan nasibini aldı. Rejim haber ajansı SANA’nın bildirimine göre, hava savunma sistemleri düşman hedeflerine üçüncü kez karşı koydu. SANA’nın askeri kaynaklarına göre, İsrail’in saldırıları sonucunda üç sivil hayatını kaybetti, dokuz sivil ise yaralandı. Ayrıca, saldırıda Suriye Devlet Televizyonu’nda çalışan sunucu Safa Ahmed de hayatını kaybetti. İsrail’in hedef gösterdiği Mezze bölgesinde İran’ın Şam Büyükelçiliği bulunmaktadır. Suriye’deki İran destekli gruplar ve Suriye ordusu yanı sıra Lübnan Hizbullahı da bu bölgelerde faaliyet göstermektedir.

İsrail’in Suriye’deki saldırılarına dair herhangi bir açıklama yapmazken, sosyal medya hesapları saldırıların devam ettiğini iddia etti. İsrail, 2011 yılından bu yana Suriye’deki İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara düzenli olarak saldırılar gerçekleştirmektedir. Bu son saldırılar, bölgede gerginliğin artmasına ve uluslararası ilişkilerde gerilimlere neden olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Lübnan ve Suriye’yi Vurdu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!