G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,88
GBP45,79
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,83
GR. ALTIN2.895,42
BTC2.177.493,53

Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara: “Yargı Sistemi Saldırganları Teşvik Ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, Türkiye’de artık açık açık konuşmak istediğini belirterek yargı sistemine yönelik eleştirilerde bulundu. Özkara, saldırganların caydırıcı olmayan bir yargı sistemi tarafından teşvik edildiğini iddia etti. Kendisinin yargıdan korkarken saldırganların korkmadığını vurgulayan Özkara, Türkiye’deki durumu bir örnekle açıkladı.

Özkara, sokakta birinin bıçaklanması durumunda yaşananları anlatarak yargı sisteminin yetersizliğini dile getirdi. Saldırganların hızla serbest bırakıldığını ve suç işlemeye teşvik edildiğini savunan Özkara, “Bıçaklanan kişi hastaneden çıkmadan saldırgan dışarı çıkabiliyor. Bu durumda suç işleyenler, cezasını çekmeden özgürce dolaşabiliyor” şeklinde konuştu.

Yargı sisteminin saldırganları ıslah etmediği gibi teşvik ettiğini belirten Özkara, “Sistem, ölüme sebep olmayacak şekilde suç işlendiğinde suçluyu serbest bırakıyor. Ayrıca suçlunun yaptığına dair ifadelerle daha da cesaretlendiriliyor. Bu durumda ise suç işleyen kişiler, içeride cezalandırılmak yerine dışarıya teşvik edilmiş oluyorlar” şeklinde eleştirilerini sürdürdü.

Behçet Yalın Özkara, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla da Türkiye’deki adalet sisteminin sorunlarına dikkat çekmeye devam edeceğini belirtti. Özkara, adaletin sağlanması ve suçluların cezalandırılması için yapılması gereken reformları gündeme getireceklerini ifade etti.

Sosyal medya kullanıcılarının da destek verdiği Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara, hukuk sistemindeki aksaklıklara yönelik duyarlılığıyla dikkat çekiyor. Özkara’nın eleştirileri, güvenlik ve hukuk alanındaki sorunlara karşı toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Behçet Yalın Özkara, yargı sistemindeki adaletsizlikleri dile getirerek vatandaşların sesi olmaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara: “Yargı Sistemi Saldırganları Teşvik Ediyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!