G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,10
CNY4,87
GBP45,83
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,88
GR. ALTIN2.896,29
BTC2.181.480,01

İsrail’in Lübnan’da Kara Harekatı Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından İsrail’in Lübnan’ın güneyinde kara harekatı yapabileceği konuşulmaya başlandı. İsrail’in Hizbullah hedeflerini vurmasının ardından, kara harekatı ihtimali gündeme geldi. İsrail, kuzey sınırındaki askeri varlığını güçlendirirken, Lübnan topraklarında nasıl bir operasyon yapacağı merak konusu. Kaynaklar, bu kara harekatının 2006’dakinden daha sınırlı olabileceğini belirtiyor.

Dünya medyası, İsrail’in kara harekatının bugün başlayabileceği yönünde haberler yapmaya başladı. BBC’nin son dakika haberine göre, İsrail’in Lübnan’a kara harekatı yapabileceği bilgisi paylaşıldı. CNN’in haberine göre ise, ABD’li yetkililer ve kaynaklar, İsrail’in bu haftasonu Lübnan’a yapacağı kara harekatının, planlandığından daha sınırlı olabileceğini ifade ettiler. İsrail’in özel kuvvetlerinin Lübnan sınırını geçerek küçük çaplı operasyonlar düzenlediği belirtilirken, kara harekatının Lübnan’ın güneyindeki bazı bölgelere odaklanması bekleniyor. Operasyon, Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen ‘Mavi Hat’ olarak adlandırılan bölgelere yapılması bekleniyor.

Lübnan’da Hizbullah ve İsrail arasındaki gerilim artarken, İsrail Savunma Bakanı Gallant’tan açıklama geldi. Gallant, Lübnan’da yeni bir savaş aşamasının başlayabileceğini belirterek, Hizbullah’a karşı bir sonraki aşamanın yakın zamanda başlayabileceğini söyledi. Gallant ayrıca, bu durumun güvenlik açısından önemli olduğunu ve bölge sakinlerinin evlerine dönmesine olanak sağlayacağını ifade etti.

İsrail şu an sadece Hizbullah hedeflerini vuruyor, Lübnan ordusuna yönelik bir saldırıda bulunmuyor. Ancak İsrail’in kara harekatı planına karşılık, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkenin güneyindeki Litani Nehri’nin güneyine orduyu göndermeye hazır olduklarını açıkladı. Mikati, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2006 yılında aldığı 1701 sayılı karara da dikkat çekerek, bu karar doğrultusunda UNIFIL ile işbirliği yapacaklarını belirtti. Bu durum, bölgede gerilimin artmasına ve yeni bir çatışmanın başlamasına neden olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Lübnan’da Kara Harekatı Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!