G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.252.840,60

Lübnan Başbakanı: “1 Milyon Kişi Göç Edebilir” – İsrail’in Hava Saldırıları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail’in devam eden hava saldırıları nedeniyle ülkede yerinden edilenlerin sayısının bir milyona yaklaştığını belirtti. Mikati, bu saldırılar sonucunda Lübnan tarihinin en büyük göç dalgasının yaşandığını ifade etti. İsrail’in saldırıları devam ederken çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği ve yaralandığı biliniyor.

İsrail, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın ölümüyle sonuçlanan saldırıların ardından Lübnan’ı hedef almaya devam ediyor. İsrail savaş uçakları, Beyrut’un Dahiye bölgesi ve Sur kentine yoğun hava saldırıları düzenledi. Bu bombardımanlar sonucunda çok sayıda insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Mikati, Lübnan’ın BMGK’nın 1701 sayılı kararına bağlı olduğunu belirterek, ülkesine yardım ulaştırılması için çalışmalar başlattıklarını açıkladı.

Başbakan Mikati, İsrail saldırıları nedeniyle ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının resmi rakamlara yansıyan 118 bin kişinin çok üzerinde olduğunu ve bir milyona ulaşabileceğini belirtti. Lübnan’ın güney kentlerinden, Bekaa bölgesinden ve Beyrut’un Dahiye bölgesinden yaşanan ani göç, ülkede büyük bir baskı yaratıyor. Mikati, ülke içinde göç edenlerin sayısının bir milyon kişiye ulaşabileceğini ve tarihin en büyük göç dalgasının yaşandığını vurguladı.

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların devam ettiği Lübnan’da, 1052 kişi İsrail saldırılarında hayatını kaybetti. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere devam eden göç dalgası, Suriye’ye de etkisiyle 10 binlerce kişinin göç etmesine neden oldu. Hizbullah ise İsrail saldırılarına füzelerle karşılık veriyor.

Sonuç olarak, Lübnan Başbakanı Necib Mikati’nin açıklamalarına göre ülkede yaşanan son dönemdeki saldırılar ve çatışmalar ciddi bir insani krize neden oldu. İsrail’in devam eden bombardımanları sonucunda bir milyona yaklaşan yerinden edilenlerin sayısı ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi, acil uluslararası yardım ihtiyacını ortaya koymaktadır. Bu durumun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan Başbakanı: “1 Milyon Kişi Göç Edebilir” – İsrail’in Hava Saldırıları Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!