G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.246.667,49

İstanbul Kültür Yolu Festivali’nde Türker İnanoğlu Sergisi Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kültür Yolu Festivali’nde açılan sergi, Yeşilçam’ın değişim ve dönüşüm hikayesini kronolojik ve biyografik bir şekilde anlatıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Türker İnanoğlu Vakfının katkılarıyla hazırlanan serginin küratörlüğünü Zihni Tümer üstleniyor. İstanbul Sinema Müzesi Müdürü Ceyhun Tuzcu, serginin Türker İnanoğlu’nun hayatının tüm yönlerini ele aldığını belirtti. Serginin İnanoğlu’nun sinemaya başlangıcından Yeşilçam’ı keşfetmesine kadar kronolojik bir sırayla ilerlediğini söyleyen Tuzcu, serginin ziyaretçilere İnanoğlu’nun ödüllerinden kişisel eşyalarına kadar çeşitli detayları sunmayı amaçladığını dile getirdi.

İstanbul Sinema Müzesi’nin kuruluş amacının Türk sinema tarihini sinemaseverlere sunmak olduğunu vurgulayan Tuzcu, “Bay Sinema-Türker İnanoğlu” sergisinin bu misyonu başarıyla yerine getirdiğini ifade etti. Tuzcu, İnanoğlu’na layık olabilmek için müze ve Atlas 1948 Sineması’nın sinemaseverlerin buluşma noktası haline getirilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Serginin geniş ilgi gördüğünü belirten Tuzcu, daha fazla kişiye ulaşabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı. İstanbul Sinema Müzesi’ndeki Türker İnanoğlu sergisinin, sinema tarihine yakından tanıklık edecekleri önemli bir deneyim sunacağını belirtti.

Sergide İnanoğlu’nun kişisel eşyaları, Yeşilçam’ın önemli isimlerinin balmumu heykelleri ve kamera arkası fotoğrafları yer alıyor. Sergi, 29 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Bu sergi, Türker İnanoğlu’nun sinema hayatını ve Türk sinema tarihini merak edenler için büyük bir fırsat olarak sunuluyor. Küratör Zihni Tümer’in önderliğinde hazırlanan sergi, İstanbul Kültür Yolu Festivali’nin önemli bir parçası haline gelerek sinema tutkunlarını ağırlamaya devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul Kültür Yolu Festivali’nde Türker İnanoğlu Sergisi Açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!