G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.244.612,83

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın Suikasti ve Ardındaki Sözler Şaşırttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın Beyrut’ta İsrail’in hava saldırısında öldürülmesi dünya çapında büyük yankı uyandırdı. İsrail güçleri, Gazze’deki katliamın ardından bölgeyi karıştırmak için Lübnan’a saldırı başlattı. Beyrut, aralıklarla İsrail’in hava saldırılarına maruz kaldı. 27 Eylül’de gerçekleşen hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah hayatını kaybetti. Nasrallah’ın ölümü, bölge ve dünya genelinde büyük yankı uyandırdı.

Hasan Nasrallah’ın ölümüyle ilgili detaylar merak konusu olurken, Al Arabiya televizyonunda Arap İslam Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali el-Hüseyni’nin dikkat çeken açıklamaları gündeme geldi. Hüseyni, Nasrallah’a yönelik ilginç iddialar ortaya attı. 25 Eylül’de yaptığı röportajda Hüseyni, Nasrallah’ı uyararak İran’ın onu sattığını öne sürdü. “Nasrallah, İran’ın senin hakkında ne dediğini bilseydin, denklem tersine dönerdi. Vasiyetini yaz çünkü Kudüs’e girme hayallerin seni aldattı, ortakların da seni sattı.” şeklinde konuştu. Böylece, Hasan Nasrallah’ın ölümü ve ardındaki gizem daha da derinleşti.

Arap İslam Konseyi Sekreteri Muhammed Ali El-Hüseyni, Nasrallah’ın ölümünden sonra sosyal medyada açıklamalarını sürdürdü. Nasrallah ile olan bir fotoğrafını paylaşarak, “Lübnan’ı birlikte özgürleştirdik. İsrail’i kovduk. Fakat sen kardeşlerini, milletini değil İran’ı tercih ettin. Onlar da seni mazlumlara karşı kullanıp ortada bıraktı.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, Hasan Nasrallah’ın ölümü ve ardında yatan gerçekler hakkında daha fazla soru işareti yarattı.

Bu olaylar, bölgede yaşanan gerilimi artırarak yeni çatışmalara zemin hazırladı. Hasan Nasrallah’ın ölümü, Lübnan ve bölge ülkeleri arasındaki ilişkilerde belirsizlik yarattı. Saldırının arkasında kimin olduğu ve amacının ne olduğu hala tam olarak aydınlatılamadı. Hasan Nasrallah’ın ölümü ve ardındaki gizemli açıklamalar, bölgedeki siyasi dengeleri değiştirecek potansiyele sahip gibi görünüyor. Bu nedenle, olayın detayları ve doğuracağı sonuçlar merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın Suikasti ve Ardındaki Sözler Şaşırttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!