G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.242.484,55

Rusya’nın Ukrayna’daki Sağlık Merkezine Saldırısı: 8 Ölü, 11 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın Ukrayna’nın Sumi kentindeki sağlık merkezine düzenlediği saldırı sonucunda 8 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. Saldırı, Rusya ordusunun sabah saatlerinde Sumi kentindeki sağlık merkezini hedef almasıyla gerçekleşti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıda hayatını kaybeden 8 kişi ve yaralanan 11 kişi hakkında bilgi verdi. Zelenskiy, saldırının Şahed insansız hava araçlarıyla gerçekleştiğini ve 113 hastanın tahliye edildiğini açıkladı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın gece boyunca düzenlediği saldırılarda 73 insansız hava aracından 69’u vuruldu. Ayrıca, saldırılarda 2 balistik ve 2 seyir füzesi kullanıldığı belirtildi. Kiev ve çevresinde ise 15 Rus İnsansız Hava Aracı hava savunma sistemleri tarafından imha edildi.

Bu saldırı sonrasında uluslararası toplumun da dikkatini çeken Zelenskiy, Rusya’nın barışı zorla sağlamaya çalıştığını belirtti. Hastanelere ve sivil alanlara yapılan saldırıların savaşın gerçek yüzünü gösterdiğini ifade eden Zelenskiy, barış yolunun ancak güç ile mümkün olabileceğini vurguladı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Zelenskiy, desteklerinden dolayı uluslararası topluluğa teşekkür etti.

Bilgilere göre, Ukrayna’nın Sumi kenti çok sayıda insansız hava aracının hedef alındığı bir nokta olarak öne çıkıyor. Saldırılar sırasında hastaneler de dahil olmak üzere sivil alanlar zarar gördü. Bu saldırının ardından uluslararası ilişkilerde gerilim artarken, Rusya’nın saldırgan tavrı eleştirilerin odağında yer almaya devam ediyor.

İHA’nın haberine göre, saldırıyla ilgili detaylar ve gelişmelerin en kısa sürede kamuoyuna aktarılması bekleniyor. Ukrayna’nın bu saldırılara karşı aldığı önlemler ve uluslararası toplumun tepkisi de merakla bekleniyor. Hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananların sağlık durumuna ilişkin de güncel bilgilerin paylaşılması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’nın Ukrayna’daki Sağlık Merkezine Saldırısı: 8 Ölü, 11 Yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!