G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Akaryakıt Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Döviz kurlarındaki artış ve uluslararası piyasadaki durum nedeniyle akaryakıt fiyatları uzun bir süredir yüksek seyrediyordu. Ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yapmış olduğu açıklama ile birlikte indirim beklentisi ortaya çıkmıştı. EPDK’nın duyurduğu indirim 22 Şubat Perşembe günü benzine 76 kuruş, motorine ise 2 lira 10 kuruş olarak yansıyacak.

EPDK’nın yapmış olduğu açıklamaya göre, bazı ülkelerdeki ham petrol fiyatlarında yapılan indirimlerin akaryakıt fiyatlarına yansıtılması istendi ve güncellenen marj oranları ile benzin ve motorine 1 ila 1,5 TL düzeyinde indirim yapılacağı belirtildi. Bu indirimler, 22 Şubat Perşembe gününden itibaren geçerli olacak ve gece yarısı pompa fiyatlarına yansıyacak.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre İstanbul’da benzinin litresi ortalama 41,22 TL, motorinin ise litre fiyatı 43,10 TL, LPG’nin litresi ise ortalama 20 TL’den satılıyor. Fiyatlar illere ve ilçelere göre değişiklik göstermektedir.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafinerilerdeki kar avantajına dikkat çekerek benzin ve motorine yapılacak indirimleri duyurmuştu. Mustafa Yılmaz, bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerin rafineriler için önemli bir kar avantajı sağladığını belirtmiş ve bu avantajın tüketicilere yansıtılması gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca rafinerilere, marj oranını güncellemeleri yönünde çağrı yapmıştı. Bu açıklamaların ardından EPDK’nın yapmış olduğu indirim duyurusu gerçekleşmiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akaryakıt Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!