G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,19
CNY4,88
GBP45,81
EURO/USD1,12
BIST9.750,81
Petrol71,26
GR. ALTIN2.928,72
BTC2.241.208,16

İspanya’da 200 Sendika ve STK, “Filistin İşgaline Karşı Genel Grev Kararı Aldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’da, Filistin’deki soykırıma ve işgale karşı tepkiler giderek artmaktadır. Bu doğrultuda, 200’den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşu, 24 saatlik genel grev kararı almıştır. Genel grev, başkent Madrid ve diğer büyük şehirlerde yapılan gösterilerle desteklenmektedir. Ayrıca, üniversite öğrencileri de ders boykotu yapacaklarını duyurmuşlardır.

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar İspanya’da artık tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır. Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, İspanya hükümetinden İsrail ile olan diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri derhal kesmesini talep etmektedir. Ayrıca, İsrail’e silah ihracatının da kontrol altına alınması gerektiği vurgulanmaktadır.

İspanya’daki hareketin temel amacı, Filistin topraklarındaki soykırıma karşı seslerini duyurmaktır. Sendikalar, “Filistin’deki soykırıma ve işgale karşı” başlığı altında yapılan genel grevle, İsrail’e karşı net bir duruş sergilemektedir. Sivillerin öldürülmesinin artık normalleşmemesi ve bu kısır döngünün kırılması gerektiğine inanılmaktadır.

Avrupa ülkelerinde Filistin’e destek gösterilerine getirilen yasaklar ve kısıtlamalar eleştirilmiştir. İspanya gibi ülkelerde, protesto hakkının ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının faşizm olduğu vurgulanmaktadır. Filistin’e destek gösterilerinin engellenmesi, soykırıma karşı ses çıkaran insanların haklarının gasp edilmesi olarak değerlendirilmektedir.

İspanya’da Filistin’e verilen destek, sadece olağan bir protesto değil, aynı zamanda insan haklarına saygının bir ifadesidir. Avrupa’da soykırıma karşı yapılan gösterilere getirilen yasakların kaldırılması ve insanların seslerini özgürce ifade edebilmeleri için mücadele edilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Aksi halde, soykırıma karşı yapılan bir gösterinin yasaklanması, korkunç bir durum olarak nitelendirilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İspanya’da 200 Sendika ve STK, “Filistin İşgaline Karşı Genel Grev Kararı Aldı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!