G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “İki devletli çözüm için İsrail’in iyi niyetini bekleyemeyiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM 79. Genel Kurulu marjında gerçekleştirilen, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi’nin Gazze Temas Grubu’nun, AB ve Norveç’le düzenlediği toplantıda konuşma yaptı. Fidan, İsrail’in Gazze’deki saldırganlığının devam ettiğini ve ateşkes görüşmelerinin çıkmaza girdiğini belirtti. Netanyahu’nun saldırganlığının bölgeyi alevler içinde bıraktığını vurgulayan Fidan, uluslararası toplumun kurallara dayalı düzenin darmadağın olduğu konusunda uyarmıştır.

Fidan, İki Devletli Çözüm için İsrail’in iyi niyetini bekleyemeyeceklerini vurguladı. İsrail Parlamentosunun Filistin Devletini ve iki devletli çözümü reddetme kararının olduğunu belirten Fidan, İsrail’in açgözlülüğüne göz yumulmaması gerektiğini savunmuştur. Uluslararası Adalet Divanı’nın tavsiye kararı ile yeni bir kapının açıldığını söyleyen Fidan, Filistin Devleti’nin BM’nin tam üyesi olması gerektiğini ifade etmiştir. Filistin işgalinin İsrail’e barış veya güvenlik getirmediğini belirten Fidan, ancak iki devletli çözümün herkes için kalıcı güvenliği sağlayacağını söylemiştir.

Fidan, Türkiye’nin her iki ülkenin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için garantörlük mekanizması kurulması önerisini hatırlatarak, iki devletli çözümün hayata geçirilmesi çağrısında bulunmuştur. 10 Mayıs 2024 tarihli BM Genel Kurulu kararının önemine değinen Fidan, İsrail’in soykırıma varan saldırganlığının sorunun gerçek doğasına dikkat çektiğini belirtmiştir. Netanyahu’nun bölgeyi alevler içinde bıraktığını söyleyen Fidan, uluslararası toplumun kurallara dayalı düzenin yıkıldığını ifade etmiştir.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın BM 79. Genel Kurulu marjında yaptığı konuşma, İsrail’in Gazze’deki saldırganlığının devam ettiğini ve iki devletli çözüm için İsrail’in iyi niyetini bekleyemeyeceklerini vurgulamıştır. Uluslararası toplumun kurallara dayalı düzenin darmadağın olduğu konusunda uyarılarda bulunan Fidan, iki devletli çözümün hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirmiştir. Bu çağrı, bölgede yaşanan çatışmaların sona erdirilmesi ve kalıcı barışın sağlanması için önemli bir adım olarak nitelendirilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: “İki devletli çözüm için İsrail’in iyi niyetini bekleyemeyiz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!