G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

AB, Moskova’ya Yönelik Yeni Ambargo Paketini Devreye Aldı: Putin’in Savaş Makinesini Zayıflatmaya Devam Etmeliyiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Ukrayna’ya saldırılarını sürdüren Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketi üzerinde anlaşmaya vardı. Bu karar, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırgan tutumunu durdurmak ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaşa devam etmesini engellemek amacıyla alındı.

Belçika, AB dönem başkanlığı kapsamında bu kararı açıkladı. Yaptırım paketi Rusya’ya yönelik en kapsamlı paketlerden biri olarak kabul ediliyor ve 24 Şubat’ta resmen onaylanması bekleniyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’ya yönelik bu kararın memnuniyetle karşılandığını belirtti. Ayrıca, AB’nin Ukrayna dolayısıyla Rusya’ya uyguladığı yaptırım listesindeki kişi ve kuruluş sayısının 2 bini bulduğunu ve Rusya’nın insansız hava araçlarına erişimini daha da azalttıklarını söyledi.

Yeni pakette yaklaşık 200 kişi ve kuruluşun daha yaptırım listesine alınması bekleniyor. Detayları henüz paylaşılmamakla birlikte, yaptırım paketinin onayı savaşın başladığı 24 Şubat’ın ikinci yıl dönümüne denk geliyor. AB’nin şu ana kadar Rusya’ya yönelik 12 yaptırım paketi uyguladığı bilinmektedir. Bu yaptırımlar ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ve lüks ürünleri de içeren geniş bir yelpazede etkili olmuştur. Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlar arasında, deniz yoluyla taşınan ham petrol ile bazı petrol ürünlerinin Rusya’dan AB’ye ithalatına yönelik yasak, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve birçok yayın kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB, Moskova’ya Yönelik Yeni Ambargo Paketini Devreye Aldı: Putin’in Savaş Makinesini Zayıflatmaya Devam Etmeliyiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!