G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,11
CNY4,87
GBP45,76
EURO/USD1,11
BIST9.763,36
Petrol71,30
GR. ALTIN2.927,27
BTC2.240.602,71

Lübnan’da İsrail’in saldırıları nedeniyle 17 bin kişi Suriye’ye kaçtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’da yaşayan 17 bin 700 kişi, İsrail’in saldırıları nedeniyle Suriye’ye göç etti. İsrail ve Hizbullah arasındaki saldırılar yaklaşık 2 haftadır devam ediyor. Suriye’ye kaçan Lübnanlı ve Suriyeli aileler, yıllar süren iç savaşın ardından Suriye’ye geçmek için zorlu bir yolculuk başlattı. Pazartesi gününden itibaren sınıra akın eden binlerce kişi, Jdeidat Yabous geçişinde kilometrelerce uzunlukta trafik oluşturdu. Bazı aileler araç bulamayınca yürüyerek sınırı geçmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sözcüsü Rula Amin, göç eden Lübnanlıların çoğunun yaralı olduğunu ve sıralarını beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. Amin ayrıca, geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalan insanlara yiyecek, su ve battaniye dağıtıldığını da aktardı. Ulaştırma yetkilisi Alaa Al-Sheikh ise çarşamba günü itibarıyla 17 bin 700 kişinin Suriye’nin Şam kırsalına geçtiğini açıkladı.

Lübnan, 2011’de başlayan Suriye iç savaşından kaçan 1 milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapmıştı. Ancak son dönemde İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği yoğun saldırılar sonucunda Lübnanlılar da Suriye’ye göç etmek zorunda kaldılar. İsrail’in 23 Eylül Pazartesi gününden bu yana Lübnan’a düzenlediği saldırılarda toplam can kaybı 654 olarak açıklandı.

Yaşanan bu göç akını tarihin tersine dönüş olarak yorumlandı. Lübnan’dan Suriye’ye yapılan bu büyük göç, bölgedeki zorlu siyasi ve insani durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Olayları yakından takip eden gazeteci Can Badak, İhlas Haber Ajansı aracılığıyla bu bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Son yaşanan olaylar, bölgedeki barış ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan’da İsrail’in saldırıları nedeniyle 17 bin kişi Suriye’ye kaçtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!