G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,18
CNY4,88
GBP45,77
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,93
GR. ALTIN2.915,04
BTC2.254.737,25

Milli Eğitim Bakanlığı, Dil Bayramında Türkçe’nin Zenginliklerini Kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, Dil Bayramı kutlaması için dilin zenginlikleri ve Türkçenin önemiyle ilgili faaliyetleri vurgulayarak, Türkçenin eşsiz anlatım gücüyle nesiller yetiştirme idealini tekrarladı. İlk Türk Dili Kurultayı 26 Eylül 1932’de İstanbul’da düzenlendi ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından o gün “Dil Bayramı” ilan edildi. O günden beri her yıl 26 Eylül, Dil Bayramı olarak kutlanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, Dil Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı ve Türkçenin önemine vurgu yaparak dilin zenginliklerini öğrencilere tanıtmak amacıyla çeşitli projeler başlattıklarını belirtti.

Bakanlık, Türkçe derslerinde “dört dil becerisi” odaklı köklü değişikliklere gittiklerini ve öğrencilere dilin zenginliklerini öğretmek için “Dilimizin Zenginlikleri” projesini tüm sınıf kademelerinde hayata geçirdiklerini açıkladı. Ayrıca, dilin zenginliklerinin kuşaklar boyunca aktarılması amacıyla “Öğrencilerin Söz Varlığının Tespiti, Geliştirilmesi ve İzlenmesi” projesini başlattılar. Türkçe ve dil eğitiminde yenilikçi yaklaşımlar sundular ve Türkçe becerilerini ölçen izleme araştırmasını tamamlayarak uluslararası geçerlilik belgesi aldılar.

Bakanlık, dilin önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için okul öncesinden liseye kadar çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenledi. “Cumhuriyet ve Türkçemiz” konulu yarışmalarla dilin anlatım gücünü vurguladılar ve gençlerin Türkçeyi doğru kullanmalarını teşvik ettiler. Bu çalışmalarla, Türkçenin eşsiz anlatım gücü ve derin birikimiyle nesiller yetiştirme amacını her zaman ön planda tuttuklarını belirttiler.

Bakanlık, 26 Eylül 1932’de düzenlenen I. Türk Dili Kurultayı’na önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkçeye hizmet eden diğer bilim ve sanat insanlarını şükranla anarak onların Türkçeye katkılarına vurgu yaptı. Türkçenin zenginliklerini koruma ve gelecek kuşaklara aktarma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, dilin önemini vurgulamaya devam edeceklerini ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanlığı, Dil Bayramında Türkçe’nin Zenginliklerini Kutladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!