G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,60
GR. ALTIN2.919,33
BTC2.160.023,35

İngiltere’de 37 Mahkum Yanlışlıkla Serbest Bırakıldı, 5’i Geri Dönmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de Adalet Bakanlığı’ndan gelen bir açıklamaya göre, 10 Eylül tarihinde başlatılan erken tahliye programı kapsamında 37 mahkumun yanlışlıkla serbest bırakıldığı ve bu kişilerden 5’inin hala geri dönmediği belirtildi. Bu durum, mahkumların eski mevzuat kapsamına dahil edilmesi nedeniyle yaşanmıştır. Bu mahkumların belirli suçlardan mahkum olmaları nedeniyle erken serbest bırakılma muafiyetlerine sahip olmadıkları ifade edilmiştir.

Adalet Bakanlığı Sözcüsü yaptığı açıklamada, yanlışlıkla serbest bırakılan mahkumların polis gözetiminde olduğunu ve yakında tekrar cezaevine döneceklerini belirtmiştir. Hapishanelerdeki aşırı kalabalığın azaltılması amacıyla 10 Eylül’de bin 750 mahkumun erken tahliye edilmesi kararı alınmıştı. Gelecek ay benzer bir şekilde daha fazla mahkumun serbest bırakılması planlanmaktadır.

Bununla birlikte, İngiliz hükümetinin hapishanelerdeki doluluk sebebiyle Estonya’da bir cezaevi kiralama planı olduğu ortaya çıkmıştır. İngiltere ve Galler’deki hapishanelerdeki mahkum sayısı 1991 yılından bu yana rekor seviyeye ulaşmıştır. Özellikle erkek cezaevlerinde çok az boş yer kaldığı bildirilmiştir.

İngiltere’deki bu olay, kamuoyunda büyük şaşkınlık ve endişe yaratmıştır. Adalet Bakanlığı yetkilileri, mevcut durumu yakından takip ettiklerini ve serbest bırakılan mahkumların yeniden cezaevine döneceklerini belirtmişlerdir. Ancak, hala geri dönmeyen 5 mahkumun durumu endişe vericidir ve yetkililerin bu konuda daha fazla tedbir alması gerekebilir.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, bu olayın detayları henüz netleşmemiş olsa da İngiltere ve Galler’deki cezaevlerindeki doluluk sorunu ciddi bir şekilde ele alınmalı ve bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli önlemler alınmalıdır. Mahkumların erken serbest bırakılmasının getirdiği riskler dikkate alınarak, adalet sisteminde güvenilirliği artıracak adımlar atılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere’de 37 Mahkum Yanlışlıkla Serbest Bırakıldı, 5’i Geri Dönmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!