G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,20
CNY4,88
GBP45,93
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,91
GR. ALTIN2.937,29
BTC2.227.088,90

Trump: Eski Başkanlara Saldırırsanız Ülkeniz Yerle Bir Olur!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Donald Trump, Kuzey Carolina’daki seçim kampanyası sırasında İran’a yönelik tehditlerde bulundu. ABD istihbaratının İran’dan gelen suikast tehditleri konusunda bilgilendirilmesinden bir gün sonra, Trump, ülkeyi yerle bir etmekle tehdit etti. Eğer başkan olsaydı, İran gibi bir ülkeye zarar verilirse en büyük şehirlerini ve ülkeyi yerle bir edeceklerini söyledi. Ayrıca, hayatına yönelik İran’la bağlantılı iki suikast girişimi olduğunu ve bunun devam edebileceğini belirtti.

Trump, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’ta bulunmasına rağmen, ülkenin eski başkanı ve ABD’nin olası bir sonraki başkan adayı olarak tehdit edildiğini açıkladı. İran’ın yaptığı hamlelerin başarısız olduğunu ancak tekrar deneyeceğini ve ABD ordusunun her zaman izlemede ve beklemede olduğunu ifade etti.

Trump’a yönelik gerçekleşen suikast girişimlerinden biri Pensilvanya’da bir seçim mitinginde silahlı saldırıyla gerçekleşti. Bu saldırıda Trump sağ kulağından yaralandı ve bir miting katılımcısı yaşamını yitirdi. Bir diğer suikast girişimi ise Trump’ın Florida’daki golf sahasında golf oynarken meydana geldi. FBI, çalılıklarda tüfekle Trump’ı hedef alan bir şüphelinin golf sahası yakınlarında gözaltına alındığını belirtti.

Trump, tehditlere rağmen İran’ın saldırılarına karşı sert bir yanıt vereceğini ve ülkeyi koruyacaklarını ifade etti. Ayrıca, İran’ın güvenlik güçleri tarafından korunduğu bir zamanda bile başkana yönelik tehditlerin olduğuna dikkat çekti. Trump’ın İran’a karşı sert açıklamaları ve tehditleri devam ediyor. Son olarak, İHA’nın aktardığı haberde, Trump’ın İran’a karşı olası bir saldırı durumunda ülkeyi adeta yerle bir edeceklerini belirttiği açıklamaları detaylarıyla yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump: Eski Başkanlara Saldırırsanız Ülkeniz Yerle Bir Olur!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!