G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,20
CNY4,88
GBP45,93
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,91
GR. ALTIN2.937,29
BTC2.227.088,90

ABD Savunma Bakanlığı: İsrail’in Lübnan’a kara harekatı beklenmiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sabrina Singh, İsrailli Güçlerin Lübnan’a Yönelik Kara Harekâtı Planlamadığını Belirtti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sabrina Singh, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarının ardından yapılan açıklamada, İsrail’in yakın zamanda Lübnan’a yönelik bir kara harekâtı düzenlemesinin beklenmediğini belirtti. Sing, bölgede gerilimin artmasından kaçınılması gerektiğini ifade ederek, diplomatik çözüme odaklanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ABD’nin İsrail’e Lübnan saldırılarında istihbarat desteği sağlamadığını belirtti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan sınırındaki birliklere yönelik hava saldırılarının muhtemel bir kara harekâtına zemin hazırlamak amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Halevi, Lübnan’a devam eden hava saldırılarının kara harekâtına destek olacağını belirtti. ABD Savunma Bakanlığı ise bu tarz askeri operasyonlar sebebiyle bölgede gerilimin artmasından endişe duymaktadır.

İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırıları 23 Eylül tarihinden bu yana devam etmektedir. Pentagon Sözcüsü Singh, açıklamasında, bölgede gerilimin artması halinde daha büyük sorunlar yaşanabileceğini belirtti. ABD’nin bölgede diplomatik ve barışçıl çözümleri desteklediğini, askeri gerginliklerden kaçınılması gerektiğini ifade etti. Singh, Lübnan’a saldırılarda İsrail’e istihbarat desteği sağlamadıklarını da açıkladı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırıları ve olası kara harekâtı planları bölgede gerilimi artırabilir. Pentagon ve ABD Hükümeti, bölgedeki tansiyonun yükselmesinden endişe duymaktadır ve barışçıl çözümlerin benimsenmesi gerektiğini vurgulamaktadır. İsrail’in Lübnan’a yönelik askeri operasyonları, bölgedeki istikrarsızlığı artırabileceği için dikkatle izlenmektedir. ABD’nin bölgedeki çıkarları ve barışın korunması adına tüm taraflara sorumlulukla hareket etme çağrısı yapılmaktadır.

Bu gelişmelerle ilgili bilgiler, İHA tarafından kaynak alınarak aktarılmıştır. Fatih Yıldırım tarafından düzenlenen bu haberde, Pentagon ve İsrail’in Lübnan’a yönelik askeri operasyonlarının detayları ve ABD’nin bölgedeki tutumu öne çıkmaktadır. Tüm tarafların barışçıl çözümlere odaklanması ve gerilimin artmasından kaçınılması gerektiği önemle vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Savunma Bakanlığı: İsrail’in Lübnan’a kara harekatı beklenmiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!