G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,02
CNY4,84
GBP45,53
EURO/USD1,11
BIST9.930,36
Petrol73,97
GR. ALTIN2.880,43
BTC2.168.843,74

Gazze’de İnsanlık Krizi: Soğuktan Ölebilirler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki Kuzeydeki bölgelerde yaşayan binlerce çocuk, yaşlı ve hasta için soğuk hava koşullarının ölümcül olabileceği uyarısında bulunuldu. Gazze’deki Sosyal Kalkınma Bakanlığı, son yağmurun Filistinlilerin çadırlarını su altında bırakmasının ardından kuzey bölgesinde özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, odun, kömür ve tüp gibi ısıtma malzemelerinin kuzeyde bulunamaması, binlerce kişinin hayatını kaybetme riskini artırdı.

Gazze’de yağışlar sonrası çadırların yüzde 74’ünün kullanılamaz hale gelmesiyle uluslararası kurumlara yakıt malzemesi temin edilmesi çağrısında bulunuldu. Birçok ailenin ev eşyalarından elde ettikleri tahta parçalarını yakarak ısınmaya çalıştığı belirtildi. Gazze’deki hükümet, 2 milyon yerinden edilmiş Filistinli için kış mevsiminin başlamasıyla insani bir felaketin yaşanabileceğini açıklamıştı.

Yaşanan bu durum karşısında Gazze’de insani yardım kuruluşları ve uluslararası toplumun hızla harekete geçmesi gerekmektedir. İhtiyaç sahibi çocuklar, yaşlılar ve hastaların donarak hayatlarını kaybetmelerini engellemek için acil ısınma malzemelerinin temin edilmesi gerekmektedir. Gazze’nin yaşanabilir bir ortam olabilmesi için, yakıt ve ısıtma malzemeleri konusunda kesin çözümler bulunmalıdır.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Gazze’deki acil durum hükümetinin insanların hayatlarını korumak ve barınmalarını sağlamak için gerekli adımları atması gereklidir. Uluslararası toplumun Filistinlilere destek olmaları ve insani felaketlerin önüne geçebilmek için yardım elini uzatmaları büyük önem taşımaktadır. Gaza’da yaşayan çocuklar, yaşlılar ve hastaların hayatlarını korumak için tüm dünyanın bir araya gelerek yardım etmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de İnsanlık Krizi: Soğuktan Ölebilirler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!