G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,97
CNY4,84
GBP45,42
EURO/USD1,11
BIST9.891,36
Petrol73,86
GR. ALTIN2.876,88
BTC2.175.191,69

İsrail, Gazze’de Bir Ev ve Okulu Bombaladı: Çok Sayıda Yaralı ve Hayatını Kaybedenler Var

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de devam eden saldırılarla gündemde olan İsrail ordusu, son olarak bir evi ve Filistinlilerin sığındığı bir okulu hedef aldı. Filistin haber ajansı WAFA’nın verdiği bilgilere göre, Nusayrat Mülteci Kampı’nda bulunan Halid bin Velid Okulu’nun üst katı İsrail ordusu tarafından bombalandı ve saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Ayrıca, bu saldırılarda 3 Filistinli yaşamını yitirdi.

Diğer bir saldırıda ise, Filistin haber ajansı WAFA’ya göre “Ebu Semek” ailesine ait bir ev hedef alındı. Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi çevresindeki ev, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Bu saldırıda ise, 4 Filistinli çocuk ve anneleri hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

Gazze’deki bu saldırılar, bölgede yaşanan gerilimi arttırmış durumda. İsrail’in saldırılarına karşılık olarak Filistinli gruplar da füze saldırıları gerçekleştiriyor ve bu durum bölgede insanların güvenliğini tehdit ediyor. Uluslararası toplum ise bu çatışmalardan endişe duyuyor ve taraflara ateşkes çağrıları yapıyor.

Gazze’deki son saldırılar, bölgedeki barış sürecini olumsuz etkiliyor. İsrail’in Filistinlilere karşı düzenlediği saldırılar uluslararası hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor. BM ve çeşitli ülkeler, tarafları barışçıl bir çözüm bulmaya ve tansiyonu düşürmeye çağırıyor. Ancak taraflar arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için henüz somut adımlar atılmış değil.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgede insani krize yol açıyor. Özellikle sivil yerleşim alanlarının hedef alınması, masum insanların hayatını kaybetmesine ve yerinden edilmesine neden oluyor. Bu durum uluslararası toplumun da dikkatini çekiyor ve çözüm bulunması gerektiği yönünde çağrıları beraberinde getiriyor.

Son olarak, Gazze’deki saldırılar ve çatışmalar, bölgede yaşanan geçmiş acıları ve huzursuzluğu bir kez daha gün yüzüne çıkarıyor. Taraflar arasındaki diyaloğun önemine vurgu yapılırken, bölgedeki durumun daha fazla kötüleşmemesi için çözüm arayışlarının hızlandırılması gerektiği dile getiriliyor. Bu çerçevede, uluslararası toplumun taraflara baskı yaparak çözüm odaklı adımlar atmaları bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail, Gazze’de Bir Ev ve Okulu Bombaladı: Çok Sayıda Yaralı ve Hayatını Kaybedenler Var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!